Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

158 gasten online

Hans Nijland verrast organisatie Peace Cup met toespraak in Koreaans

Hans Nijland heeft de organisatie van de Peace Cup tijdens de officiële opening van het prestigieuze toernooi versteld doen staan en in positieve zin verrast door in het Koreaans een toespraak te houden, zo heeft David de Vries vandaag voor VI Radio verteld. Nijland had vooraf met Hyun Jun Suk geoefend en durfde het aan om de aanwezigen in onvervalst Koreaans tegemoet te treden.

 

De Koreaanse taal kenden tot voor kort negen dialecten (Seoelmal, Gangwonmal, Hwanghaemal, Pyeonganmal, Chungcheongmal, Jeollamal, Gyeongsangmal, Jejumal en Hamgyeongmal), maar wij sluiten niet uit dat er vandaag een tiende, knauwende Gronings-Hoogezandse variant aan dit rijtje is toegevoegd. Helaas ontbreken tot nu toe opnames van het spektakel. De andere clubs hadden niets voorbereid, dus FC Groningen staat volgens De Vries al met 1-0 voor ;-)

 

De selectie van Robert Maaskant werkte op de tweede dag een pittige, anderhalf uur durende training af in het Anyang Complex Stadium, op ongeveer een half uur rijden van hotel Ramada Plaza, zo schrijft FC Groningen op de clubsite.

 

RTV Noord heeft een leuk filmpje van de training gemaakt, en Tim Sparv heeft zijn Twitter-volgers met prachtige foto's verblijd - verderop is dit te zien!

 

Hans Nijland is hier in elk geval in diverse talen te horen!

 

Hyun Jun Suk geeft Hans Nijland Koreaanse les (foto: organisatiebureau FC Groningen)

Er wordt in Zuid-Korea één groepstraining per dag gehouden; daarnaast zijn er individuele trainingsprogramma’s en plichtplegingen, zoals voor Suk Hyun-Jun, die in zijn geboorteland als aanvoerder zal fungeren tijdens de Peace Cup, zo schrijft de FC.

 

Openingsceremonie Peace Cup (foto: FC Groningen)

 

In Zuid-Korea is het momenteel erg warm en benauwd; wij hopen dat de selectie de moeilijke weersomstandigheden goed zal weten te doorstaan.

 

Anyang, Zuid-Korea

 

FC Groningen schrijft over de training het volgende:

 

Het stadion in Anyang had de beste grasmat in de nabije omgeving van de uitvalbasis in Suwon. Manager van het Organisatiebureau FC Groningen, Jepko van Roon, had dit onderzocht tijdens zijn eerder afgelegde werkbezoek aan Zuid-Korea. Dit bleek zeer waardevol te zijn geweest. De grassprieten waren een tikkie aan de hoge kant, maar zeker ook door de neerslag – die regelmatig valt in het benauwde en vochtige Suwon – liep de bal vlot over het mooie groene veld.


Het stadion van de plaatselijke club in Anyang is zeer ruim opgezet. Een sintelbaan en meer beton scheiden de tribunes, die ook nog eens hoog beginnen met rijen stoeltjes, van het veld. De kijkafstand vanaf je plek op de tribunes is dan ook enorm. Iets wat bezoekers van Euroborg absoluut niet gewend zijn. Het Anyang Complex Stadium oogt enorm – mede door de kolossale lichtmasten en een joekel van een scorebord met een gigantisch televisiescherm – maar biedt slechts plaats aan zo’n tienduizend toeschouwers.


De training zelf bestond voor een groot deel uit het opzetten van aanvalspatronen en voorzetten vanaf de flank. De commerciële afdeling onder leiding van Robbert Klaver had er voor gezorgd dat de spelers zich deze week in hun nieuwe werkomgeving toch nog een beetje thuis voelden. Er werd namelijk een groot doek van hoofdsponsor Essent opgehangen langs de rand van het veld.

 

Reportage RTV Noord over de training die op de tweede dag werd gehouden:

 

 

Foto's, op dag twee gemaakt door Tim Sparv, met de humoristische onderschriften van de droge Fin:

 

Day 2 in South Korea involved a trip in to Seoul

 

The local TV is with us every second, here documenting

every move our phenomenal masseur Henk is doing

 

Very happy when I found Starbucks.

Not amused when the South Americans ordered milkshakes. They got slapped!

 

This is how it looked on the bus on the way back to hotel

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.