Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

240 gasten online

Zondag 5 augustus 2012: FC Groningen - SC Veendam (Eindstand: 4-1)

Voor de tweede maal in amper twee weken tijd treffen beide profclubs uit de provincie Groningen op elkaar. De vorige pot werd op 27 juli jl. gespeeld en eindigde in een 0-1 overwinning voor de Veendammers. Officieel betrof het een wedstrijd van Jong FC Groningen, maar bij de Trots van het Noorden deden maar liefst 10 eerste elftalspelers mee; vandaar dat we moeilijk van een beloftenelftal kunnen spelen.

 

Grote man in die wedstrijd was Luis Pedro, de huurling van FC Groningen die komend seizoen het shirt van Veendam draagt. Hij scoorde niet alleen de enige en dus winnende goal, maar speelde als rechtsback bovendien een formidabele pot en zijn tegenstanders, Matías Jones en Filip Kostic, hadden in Borgercompagnie een vervelende avond.

 

Luis Pedro zal dit huzarenstukje zondag in Roden op het mooie, aan de Norgerweg gelegen sportpark van de v.v. Roden niet kunnen herhalen, want de robuuste, enthousiaste verdediger liep in het oefenduel tegen FC Emmen tegen een rode kaart op en werd voor het eerstkomende duel geschorst ... uitgerekend de wedstrijd tegen zijn eigenlijke broodheer.

 

Hete taferelen in Rolde, jl. donderdag; Maaskant, Magnasco (op één blote voet)

en Zeefuik zijn witheet na de aanslag van Cejudo op Emil Johansson -

zijn de gemoederen zondag in Roden net zo verhit? (foto: SV FC Groningen)

 

Wij zijn zondag in Roden aanwezig en komen na de wedstrijd op onze fansite terug op de wedstrijd; het scoreverloop is vanaf 14.30 uur live op ons Twitter-account te volgen. FC Groningen speelt in de tweede helft met 11 andere spelers, dit zal vermoedelijk de basiself zijn tegen FC Twente. Deze Opstelling ziet er als volgt uit: Luciano, Magnasco, Van Dijk, Sparv, Johansson, Ajilore, Kwakman, Schet, Bacuna, Texeira en Zeefuik

Vermoedelijke opstelling FC Groningen: 

 

Zeefuik

Texeira - Bacuna - Schet

Kwakman - Femi

Johansson - Sparv - Van Dijk - Magnasco

Luciano

 

We zijn erg benieuwd of beide clubs na hun onderlinge broedertwist klaar zijn voor de start van de competitie. FC Groningen begint op zondag 12 augustus a.s. met het op voorhand beladen uitduel bij FC Twente; SC Veendam heeft het evenmin getroffen met een uitwedstrijd bij Sparta Rotterdam, dat twee dagen eerder op de rol staat.

 

 

VV Roden introduceert de oefenwedstrijd op prachtige wijze. De vereniging schrijft, met gevoel voor historie, het volgende op de clubsite:

 

Dat de Trots van het Noorden Roden heeft gekozen is niet onlogisch. Roden en FC Groningen horen een beetje bij elkaar. Denk maar aan de enkele maanden geleden overleden Renze de Vries. De Roner die de nationale en Europese voetbalwereld versteld deed staan door zijn onorthodoxe handelswijze. In Madrid wordt er nog over gesproken. En dan is er Henk Hagenauw. De Roner hoort inmiddels bij de inventaris van de club ‘oet Stad’. De contacten met Roden gaan tegenwoordig dan ook via Henk Hagenauw. Dat zoon Arjan Hagenauw in de FC Groningen A1 speelt versterkt de binding alleen maar.

 

Wij sluiten ons aan bij de woorden van VV Roden: het belooft een attractieve noordelijke derby te worden!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.