Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

275 gasten online

Edison Flores opgeroepen voor drie interlands van Peru U20;

Flores: "Ik hoop een belangrijke speler te worden voor FC Groningen"

Mocht Edison Flores komende week zijn handtekening onder een contract met FC Groningen zetten, dan zal zijn bezoek aan Nederland weinig meer dan een bliksembezoek kunnen betekenen. Het 18-jarige talent is nl. opgeroepen voor een toernooi dat Peru U20 later deze maand in het Peruaanse Arequipa speelt.

 

Op 21, 23 en 25 augustus a.s. staan interlands tegen resp. Paraguay, Colombia en Venezuela op het programma (bronnen: Depor-journalist Gabriel Casimiro (1 en 2) en LaRepublica.pe).

 

Tegenover Depor.pe verklaart Edison Flores vandaag overigens dat hij hoopt bij FC Groningen veel te kunnen leren en te kunnen groeien en dat hij een belangrijke speler voor FC Groningen wordt. Hij zegt fan te zijn van zijn huidige club, "La U", die hij in zijn hart zal blijven meedragen.

 

Gisteren stond in Depor.pe een artikel waarin staat dat Flores een betere aanbieding uit de Oekraïne naast zich heeft neergelegd en voor FC Groningen heeft gekozen vanwege de beter geachte Nederlandse competitie en de kansen om via de FC naar een grotere Europese club te gaan. Over FC Groningen wordt gezegd dat het een kleine club is in Nederland ('un equipo pequeño'), maar er wordt fijntjes gewezen op 'el genial extremo' Arjen Robben en op Luis Suárez die bij FC Groningen hebben gespeeld.

 

Het wachten is alleen nog op de medische keuring en de officiële bevestiging van FC Groningen en Universitario de Deportes.

 

Ook Leandro Bacuna, Virgil van Dijk, Johan Kappelhof, Género Zeefuik en Tim Sparv mogen binnenkort internationaal aan de bak.

 

Edison Flores toont in onderstaand filmpje het shirt van FC Groningen:

 

 

Wederom met dank aan Jan Robert Schutte, onze informant in Peru en 'Peru-connaisseur': in dit filmpje wordt gezegd dat Edison Flores uit de 'barrio' (wijk) Comas komt, 1,64m lang is, vroeger bang was om te koppen, altijd met zijn neef oefende tegen de muur die in de video te zien is en dat hij 'lunes' (maandag) naar Groningen gaat.

Vier andere spelers die al wel lang en breed onder contract staan bij FC Groningen zijn opgeroepen voor het vriendschappelijke duel dat Jong Oranje op woensdag 15 augustus a.s. in Leeuwarden tegen Jong Italië speelt. Het gaat om Leandro Bacuna, Virgil van Dijk, Johan Kappelhof en Género Zeefuik. Drie andere spelers van FC Groningen die nog wel in de voorlopige selectie van Cor Pot waren opgenomen zijn afgevallen voor de definitieve selectie. De ongelukkigen zijn Marco Bizot, Lorenzo Burnet en Maikel Kieftenbeld. Desondanks is de Trots van het Noorden hofleverancier voor het duel (bron: FC Groningen). 

 

Tim Sparv tenslotte is opgeroepen voor de vriendschappelijke wedstrijd die Finland op woensdag 15 augustus 2012 in Belfast tegen Noord-Ierland speelt, zo schrijft FC Groningen op de clubsite.

 

Gerelateerd artikel:

 

01-08-2012 Maar liefst zeven spelers FC Groningen in voorlopige selectie Jong Oranje 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.