Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

387 gasten online

Erwin Koeman respecteert contract met Hongaarse bond - Pieter Huistra mogelijk kandidaat

Veel FC-supporters zien in Erwin Koeman de ideale opvolger van Ron Jans, die aan het einde van het lopende seizoen zal vertrekken. Ook de clubleiding van FC Groningen zag Erwin Koeman als hoofdtrainer van de Trots van het Noorden kennelijk zitten. In de VI van deze week laat Koeman namelijk weten al een week na de bekendwording van het op handen zijnde vertrek van Jans, door de directie van FC Groningen te zijn benaderd voor de functie van hoofdtrainer. Vanwege zijn contract met de Hongaarse bond heeft Erwin Koeman besloten niet op deze aanbieding in te gaan.

 

"Ik ben niet iemand die onder contracten probeert uit te komen", liet Koeman door de VI optekenen. Ook een eventuele dubbelfunctie, zoals Dick Advocaat die nu bij AZ en de Belgische bond bekleedt, ziet Koeman niet zitten:"Ik ben honderd procent bondscoach."

 

Toen FC Groningen geen zaken met Koeman kon doen, heeft de directie, zoals al eerder bekend was geworden, contact opgenomen met Frank de Boer. Voor hem kwam deze aanbieding naar eigen zeggen te vroeg, dus ook hij wees het aanbod van de FC af. Volgens de VI zou nu Pieter Huistra in beeld zijn om de vacature voor volgend seizoen in te vullen. Huistra (42) is eerder speler (28 wedstrijden) en jeugdtrainer bij FC Groningen geweest. In 2005 vertrok hij naar Vitesse, waar hij als assistent-trainer aan de slag kon. Op dit moment is Huistra trainer van Jong Ajax. Zowel Huistra zelf als ook Ajax zeggen niets van FC Groningen vernomen te hebben over de vermeende interesse. Hoe de redactie van VI aan de informatie over de interesse voor Huistra is gekomen, wordt niet uit de doeken gedaan, waardoor twijfels over de juistheid van dat bericht gerechtvaardigd lijken. Dit gevoel wordt nog versterkt door het feit dat RTV Noord vandaag wel melding maakt van het feit dat Erwin Koeman nee heeft gezegd tegen FC Groningen, maar met geen woord rept over de vermeende interesse van de clubleiding in de jonge Fries.

 

Wordt ongetwijfeld vervolgd!