Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

107 gasten online

FC Groningen houdt om 19:00 persconferentie om nieuwe speler te presenteren; komst Edison Flores naar FC Groningen definitief van de baan

FC Groningen heeft nu ook zelf op de clubsite bevestigd dat het vanavond om 19:00 uur een nieuwe speler presenteert. De club kan en wil niet zeggen om wie het gaat; Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden berichtte eerder echter dat het om de Sloveen Andraž Kirm gaat. In het artikel zegt de FC dat Edison Flores op het laatste moment voor het Spaanse Villarreal heeft gekozen. Veldmate: "We hadden hem er graag bij gehad, maar Flores heeft uiteindelijk voor Villarreal gekozen. Het traject heeft zo lang geduurd omdat we tijd nodig hadden deze ingewikkelde transfer op een financieel gezonde en verantwoorde manier rond te krijgen."

 

Wim Masker schrijft in de Groninger Gezinsbode dat Kees Kwakman kandidaat is voor de positie van linker centrale verdediger als Andraz Kirm gecontracteerd wordt. Afgelopen zondag is duidelijk geworden dat Kwakman op het middenveld tekort komt; achterin kan hij de spelers wel goed neerzetten en van coachende waarde zijn. De selectie van FC Groningen is met 24 spelers bovendien aan de grote kant; wij nemen dan ook aan dat er de komende dagen niet ook nog een centrale verdediger wordt aangetrokken. Door de naam van Mattias Bjärsmyr kan overigens een streep: hij vertrekt naar zijn oude club, IFK Göteborg, zo meldt de clubsite van IFK.

De technisch manager van FC Groningen licht verder toe: "Het is dan spijtig dat Flores en zijn management in de slotfase een andere keuze maken. Schrale troost is dat we gezien de belangstelling van veel andere clubs uit grotere Europese competities de potentie van Flores klaarblijkelijk goed hebben ingeschat."

 

Over de ontwikkelingen rond Edison Flores schrijft FC Groningen verder nog:

 

FC Groningen heeft de laatste weken veel tijd en energie gestoken in het contracteren van Flores. Hoewel het voltooien van de transfer langzaam verliep, zag het er tot en met dinsdag nog naar uit dat de talentvolle jeugdinternational kon worden vastgelegd. Op het laatste moment mengde Villarreal zich echter in de strijd en gaf Flores zijn woord aan de club uit Valencia.


Manager technische zaken Henk Veldmate was afgelopen weekeinde nog in Peru om Flores aan het werk te zien tijdens twee jeugdinterlands en om verder aan een mogelijke transfer te werken bij diens club Universitario de Deportes.

 

Wij hopen dat er vanavond tijdens de persconferentie meer details bekend worden gemaakt die geleid hebben tot het afketsen van de transfer. De eerste berichten over de interesse van FC Groningen in Edison Flores verschenen eind april al in de Peruaanse pers, zie ons artikel van 29 april 2012....

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.