Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

124 gasten online

Hans Nijland geeft vandaag in het Dagblad van het Noorden een korte uitleg over het afketsen van de transfer van Edison Flores, die op het allerlaatste moment aan het Spaanse Villarreal is verkocht. Nijland: "Het aantrekken van Flores zou financieel onverantwoord zijn geweest. Aanvankelijk was het transferbedrag $ 450.000, maar doordat derden er ook aan wilden verdienen, zouden wij $ 850.000 voor hem moeten betalen en dat vonden wij geen reëel bedrag."

Volgens Gabriel Casimero, journalist van het Peruaanse Depor, betaalt Villarreal $ 600.000 aan Universitario dat een doorverkooppercentage van 10% heeft bedongen; ook Villarreal zal ongetwijfeld een bedrag aan derden, die naast Universitario eigendomsrechten in Edison Flores bezaten, moeten betalen. De Spanjaarden zijn in een mum van tijd rondgekomen met alle belanghebbenden.

Wij vragen ons af of de uitleg van Nijland het volledige verhaal is. Op 19 mei jl. schreven wij in dit artikel al eens over het feit dat Universitario 50% van de eigendomsrechten in Edison Flores bezat. Op dat moment leek Dinamo Zagreb met Flores aan de haal te gaan voor een totale transfersom van naar verluidt $ 1 miljoen. Als het uiteindelijke bedrag dat nu betaald zou moeten worden lager zou zijn geweest vragen wij ons af of er niet tevens andere zaken hebben gespeeld.

Het is in Zuid-Amerika zeer gebruikelijk dat de eigendomsverhoudingen rond spelers gecompliceerd zijn en dat meerdere partijen bepaalde rechten hebben. Dit mag voor FC Groningen geen verrassing zijn geweest; Zuid-Amerika is bovendien al jaren een interessante markt voor de Trots van het Noorden en scout Grads Fühler woont bovendien in Peru en zal van de hoed en de rand weten. 

Wij hopen dat Hans Nijland en Henk Veldmate in een later stadium wat uitgebreider willen ingaan op de soap rond Edison Flores, die FC Groningen in Zuid-Amerika wel eens goodwill gekost kan hebben.

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.