Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

96 gasten online

"FC Groningen presenteert om 18:00 uur Andraz Kirm"

FC Groningen organiseert straks om 18:00 uur alsnog een persconferentie. FC Groningen nodigt genodigden uit met de tekst "Wat ons gisteren niet is gelukt, kunnen we vandaag alsnog uitvoeren", vandaar dat we er vanuit gaan dat het FC Groningen is gelukt Andraz Kirm aan zich te binden en dat alle juridische opstakels uit de weg zijn geruimd.

 

Robert Maaskant vertelde vanochtend tijdens het perspraatje dat hij Andraz Kirm tegen ADO Den Haag zou hebben opgesteld als de Sloveen speelgerechtigd zou zijn geweest. Wim Masker in de Groninger Gezinsbode: " "We zijn al vijf weken bezig met deze transfer. Ik had steeds al het gevoel dat er op het laatste iets mis zou kunnen gaan”, aldus de trainer, die de clubleiding complimenteert voor de voortvarende wijze waarop geprobeerd wordt om Kirm voor FC Groningen speelgerechtigd te krijgen. “Alles wordt uit de kast gehaald." "

 

Maaskant omschrijft Kirm als een aanvaller die op beide flanken goed uit de voeten kan. “Hij is rechtsbenig, maar speelt het liefst vanaf links en zoekt dan contact met de spits. Vanaf rechts is zijn voorzet beter. Hij is snel én heeft veel loopvermogen. Die combinatie zie je bij Nederlandse spelers niet zo vaak.”

 

Wij nemen aan dat FC Groningen Andraz Kirm niet zal huren, maar direct gaat contracteren. Dit maken wij op uit een vraaggesprek dat het Zweedse Fotbollskanalen met Henk Veldmate had. Veldmate geeft aan dat hij tot gisteren nog positief gestemd was over de komst van Joel Ekstrand. FC Groningen wilde zowel een centrale verdediger als een vleugelspeler huren. Aangezien de vleugelspeler (Kirm) niet gehuurd kan worden moet hij worden gekocht, waardoor er tot zijn spijt geen budget meer is om Ekstrand te huren, aldus Veldmate. De technisch manager van de FC zegt dat FC Groningen Ekstrand graag hadden gewild. Het was eerst moeilijk om hem te halen, maar Udinese was uiteindelijk bereid hem te verhuren en een deal was nabij. Door de situatie rond Kirm (juridische problemen met Wisla rond de huursom) moest FC Groningen volgens Veldmate kiezen en dit is ten koste gegaan van het huren van Ekstrand.

 

De vraag is of Robert Maaskant Andraz Kirm morgen al opstelt, mocht de Sloveen speelgerechtigd zijn. Hij heeft nog geen enkele maal met de groep meegetraind.

Wisla Kraków ging vanmiddag op de clubsite in op de problemen rond de transfer van Andraz Kirm. Jacek Bednarz, vice president van de Poolse club, vertelde dat er vanmiddag nog werd onderhandeld en dat er drie mogelijkheden waren:

  1. Kirm wordt verhuurd met een optie tot koop
  2. Kirm wordt meteen verkocht
  3. Kirm keert vrijdag terug naar Polen omdat er met FC Groningen geen deal tot stand is gekomen

Volgens Bednarz kan er volgens artikel 10 van de statuten van de FIFA een speler worden verhuurd en dat drie partijen daarvoor moeten tekenen: beide clubs en de speler in kwestie. Volgens hem was daarvan gisteren geen sprake.

 

Bednarz gaf aan dat Wisla zich coöperatief zou opstellen. Wij denken dat uiteindelijk optie 2 tot stand is gekomen: een directe verkoop van Andraz Kirm door Wisla Kraków aan FC Groningen.

 

Jacek Bednarz ging vanmiddag in op de sitauatie rond Andraz Kirm

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.