Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

79 gasten online

FC Groningen contracteert Andraz Kirm voor twee seizoenen met optie

voor derde jaar; transfersom € 300.000

FC Groningen is er in geslaagd de 27-jarige Sloveense international Andraz Kirm definitief aan zich te binden. De vleugelaanvaller komt over van het Poolse Wisla Kraków en tekent een contract voor twee seizoenen met de Trots van het Noorden; FC Groningen heeft een optie voor een derde contractjaar. Met de transfer is een bedrag van € 300.000 verbonden, zo bericht FC Groningen op de clubsite. Gisteren leek er nog sprake van een huurovereenkomst, maar FC Groningen raakte vervolgens in een juridische strijd met Wisla verwikkeld. Beide clubs zijn er vandaag alsnog uitgekomen, met een definitieve overgang als resultaat.

 

Het Poolse contract van Andraz Kirm, die op 6 september a.s. 28 jaar wordt en in het Sloveense Ljubljana werd geboren, liep nog tot medio 2014.

 

Hans Nijland: "Dit is gezien de gerezen situatie de beste oplossing die we konden bereiken."

 

Volgens Emiel Venema hebben alle partijen water bij de wijn gedaan en heeft Stan Valckx bemiddeld.

 

Andraz Kirm is morgen speelgerechtigd en zit bij de selectie in de wedstrijd tegen ADO Den Haag (bron: Groninger Gezinsbode).

 

Andraz Kirm krijgt een shirt met rugnr. 17 (foto: FC Groningen);

lees op de clubsite van de FC over de eerste reactie van Kirm

 

De komst van Andraz Kirm, in beeld gebracht door FC Groningen TV:

FC Groningen licht de transfer, die vandaag tot stand is gekomen, op de clubsite als volgt toe:

 

Sloveens international Andraz Kirm definitief naar FC Groningen

FC Groningen is er alsnog in geslaagd Andraz Kirm per direct aan zich te binden. Nadat er op donderdag nog een onverwachte kink in de kabel kwam over de huurvoorwaarden, werd op donderdagmiddag een opening gevonden met Kirms club Wisla Krakow. FC Groningen heeft de Sloveens international, die op 6 september 28 jaar wordt, voor 300.000 euro gekocht en de vleugelaanvaller vastgelegd voor twee seizoenen plus een optie voor nog een jaar.

 

Eerder was Kirm al goedgekeurd en woensdag leek niets een overgang van de vleugelspeler naar Euroborg nog in de weg te staan. Door een verschil van interpretatie over de huurvoorwaarden, dreigde de overgang van Kirm naar FC Groningen echter in een impasse te geraken. FC Groningen meende in haar recht te staan en kreeg daarbij (juridische) bijval van onder meer de werkgeversorganisatie FBO en de KNVB. De Trots van het Noorden zou de FIFA gaan inschakelen om een voorlopige overschrijving van Kirm te krijgen. In de nacht van woensdag op donderdag heeft de KNVB nog contact gelegd met Polen om te bemiddelen, maar donderdagochtend kwam het antwoord van Wisla dat het bij haar standpunt zou blijven.


Algemeen directeur Hans Nijland licht toe wat er vervolgens is gebeurd om de zaak toch weer vlot te trekken. “Wij waren en zijn er van overtuigd dat we in ons recht stonden. Alleen: gelijk hebben is één ding, gelijk krijgen is iets anders. Alle partijen hadden ondertussen de tijd gehad aan de nieuwe situatie te wennen en de zaak wat te laten bezinken. Daarop hebben wij weer met Wisla contact gezocht om tot een oplossing te komen. Het dreigde immers een slepende kwestie te worden, met veel onduidelijkheid voor ons als club, maar ook voor de speler.”


Wisla Krakow toonde zich bereid wederom met FC Groningen in onderhandeling te treden, met dit verschil dat er nu werd gesproken over een directe definitieve overgang van Kirm naar Euroborg, in plaats van een huurconstructie. “We hebben uiteindelijk een akkoord weten te bereiken waarmee alle partijen tevreden zijn. Wij hebben een reële vergoeding betaald voor een speler met internationale ervaring, die direct een toegevoegde waarde heeft voor onze nog jonge selectie. Dit is gezien de gerezen situatie de beste oplossing die we konden bereiken,” toont Nijland zich zeer tevreden over het eindresultaat.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.