Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

118 gasten online

Komst Andraz Kirm gaat mogelijk ten koste van basisplaats Tim Sparv

Met de komst van de Sloveen Andraz Kirm zal de concurrentiestrijd voor de elf basisplaatsen heviger zijn dan ooit. Het Dagblad van het Noorden schreef gisteren al dat Robert Maaskant meteen na de gewonnen uitwedstrijd bij ADO Den Haag heeft aangegeven dat hij Andraz Kirm op zondag 16 september thuis tegen Vitesse in de basis wil opstellen. Aangezien Robert Maaskant zijn aanvoerder, Kees Kwakman, pas zal passeren zodra de captain niet meer presteert denken wij dat Tim Sparv tegen Vitesse het kind van de rekening zal zijn en naar de bank zal doorschuiven. Kwakman deed het tegen ADO nl. naar behoren en het is niet te verwachten dat Maaskant een speler die na lang blessureleed eindelijk weer fit is en tot aanvoerder is gebombardeerd eerder dan strikt noodzakelijk is aan de kant zet.

 

Omdat de trainer van FC Groningen Tim Sparv uit de centrale verdediging heeft gehaald omdat hij over de samenwerking tussen Sparv en van Dijk niet tevreden was, en hij Kwakman eveneens niet geschikt vindt als centrale verdediger, lijkt het niet aannemelijk dat het centrale verdedigingsduo dat tegen ADO Den Haag goed stond (Johan Kappelhof - Virgil van Dijk) uit elkaar wordt gehaald. Alles resumerend vermoeden wij dat Tim Sparv, tegen ADO nog de matchwinner, door de komst van Kirm buiten de basis zal vallen.

 

Transfer window in sommige landen nog niet ten einde, maar:

Hans Nijland: "Voor onze spelers heeft zich tot op heden geen andere club concreet gemeld"

Hans Nijland gaat vandaag in zijn wekelijkse nieuwsbrief in op de transfer window. In Nederland is dit circus op 31 augustus jl. om 24 uur geëindigd, zodat Nederlandse clubs tot de volgende transfer window (januari 2013) alleen transfervrije spelers kunnen contracteren. Maar er is een aantal landen dat de transferpoorten wat later sluit. Clubs uit Frankrijk (4/9), Turkije (5/9), Rusland (6/9) en Portugal (21/9) hebben nog wat langer de tijd om hun selecties te versterken. Hans Nijland zegt echter: "Voor onze spelers heeft zich tot op heden geen andere club concreet gemeld. Wij gaan er dan ook vanuit dat we met de huidige selectie de eerste seizoenshelft vol maken."

Als we kijken naar de opstelling die Robert Maaskant tegen Vitesse uit de hoge hoed zal toveren, dan durven wij onze handen nu al bijna in het vuur te steken voor het volgende concept, dat lijkt op een 4-3-3 systeem maar evengoed in 4-4-2 of 4-5-1 kan uitmonden:

 

Kirm - Zeefuik - Schet

Kwakman - De Leeuw - Bacuna

Burnet - Kappelhof - Van Dijk - Magnasco

Luciano

 

We zijn er hierbij vanuit gegaan dat Andraz Kirm, die momenteel met het Sloveense elftal op pad is, fit terugkomt, en dat ook de andere tien beoogde basisspelers fit blijven. Het kan echter snel gaan. Zo zagen we Maikel Kieftenbeld gisteravond met lichte liesklachten uitvallen in de wedstrijd van Jong FC Groningen tegen Jong De Graafschap. Maaskant heeft echter 24 A-selectiespelers tot zijn beschikking en kan in noodgevallen tevens een beroep doen op 11 spelers uit de B-kern - kortom, het opvangen van blessures zal dit seizoen geen probleem zijn. Dit zal Femi met lede ogen moeten aanzien. In het eerste competitieduel tegen FC Twente was hij in het eerste halve uur nog de beste Groninger, viel toen echter geblesseerd uit en moet maar zien dat hij weer in de basis terugkeert.

 

Overigens liet David Texeira gisteren bij Jong FC Groningen zien dat hij zich niet met een rol als tweede viool tevreden wil stellen; het lijkt dan ook geen uitgemaakte zaak dat Género Zeefuik in de spits langdurig boven hem de voorkeur krijgt.

 

Tim Sparv heeft gescoord tegen ADO Den Haag

 

Gezien de grootte van de spelersselectie zijn wij er niet rouwig om dat er niet ook nog een extra centrale verdediger is aangetrokken. Joel Ekstrand vertrok op het laatste moment van Udinese naar Watford, waardoor er inmiddels acht spelers van Udinese bij Watford zijn gestald. Udinese heeft met Watford een samenwerkingsverband. De Britse club zou beter in de Serie A of B kunnen spelen. Er voetballen niet alleen acht spelers van Udinese, maar Watford wordt getraind door de Italiaan Gianfranco Zola, heeft een Italiaanse voorzitter (Raffaele Riva) en is zelfs in bezit van een Italiaan: Giampaolo Pozzo. Pozzo is, niet-toevallig, ook de eigenaar van Udinese en van het Spaanse Granada - ook al een club met wie Udinese een samenwerkingsverband heeft. Wat dat betreft moet een bod van Pozzo op FC Groningen niet worden uitgesloten ;-) Of bestaat de samenwerking tussen Udinese en FC Groningen slechts op papier en is Grads Fühler, die scout voor zowel Udinese als FC Groningen, de enige verbindende schakel tussen beide clubs?

 

Wim Raymaekers niet naar FC Groningen

Op de laatste dagen van de transfer window werd er nóg een centrale verdediger met FC Groningen in verband gebracht, en wel de Belg Wim Raymaekers. Raymaekers, een 27-jarige, linksbenige centrale verdediger van het Belgische Oud-Heverlee Leuven, schermde zelf met interesse van FC Groningen, waar hij naar eigen zeggen het dubbele van zijn huidige gage kon toucheren. Vooralsnog houden wij het echter op een truc om zijn club aan te zetten tot wat meer spoed bij het opwaarderen van zijn huidige contract, want opeens heeft Raymaekers met twee jaar bijgetekend bij Leuven en is zijn contract verbeterd, aldus het Belgische Nieuwsblad. Betwijfeld moet worden of FC Groningen daadwerkelijk concreet geïnteresseerd was in de diensten van de verdediger, die sinds 2003 voor KRC Genk, FC Den Bosch, KVSK United, Red Star Waasland en Oud-Heverlee Leuven speelde - allemaal clubs die tot voor kort niet op het hoogste niveau te vinden waren. Leuven promoveerde in het seizoen 2010-2011 overigens wel naar de Eerste Klasse en staat daarin momenteel na zes wedstrijden op een 12e plaats. Raymaekers lijkt ons niet de ervaren verdediger waar FC Groningen op zat/zit te wachten.

 

Wim Raymaekers

 

Hoe dan ook, Wisgerhof, Derijck, Ekstrand en Raymaekers zijn niet gekomen - Robert Maaskant kan verder werken aan het inslijpen van automatismen tussen Johan Kappelhof en Virgil van Dijk. En beide mannen hebben potentie genoeg om de tijd gegund te worden om uit te groeien tot een een goed samenwerkend stel centrale verdedigers.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.