Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

149 gasten online

Kirm: "FC Groningen wil dat ik mijn ervaring doorgeef aan jonge spelers"

In een uitgebreid vraaggesprek met het Sloveense Šport Tv gaat Andraz Kirm in op zijn overgang naar FC Groningen. Het interview is twee dagen vóór het WK-kwalificatieduel van Slovenië tegen Zwitserland gehouden. Slovenië, met o.a. Andraz Kirm en Tim Matavz in de basis, verloor de wedstrijd met 0-2 en zal komende dinsdag tegen Noorwegen op revanche uit zijn. Kirm zegt in de interview dat hij blij is met zijn nieuwe club, FC Groningen. Tegen het einde van het vorige seizoen stelde Wisla Kraków opnieuw een nieuwe trainer aan, en wel Michał Probierz, de opvolger van Kazimierz Moskal die op zijn beurt in de plaats was gekomen van Robert Maaskant. Probierz is sinds 2000 alweer de 19e trainer (en de 69e sinds 1924) van de roemruchte Poolse club die evenveel functionarissen verslijt als het CIV leugens verkondigt en feiten verdraait.

 

Andraz Kirm zegt dat hij, na meer dan 80 wedstrijden voor Wisla gespeeld te hebben, in de plannen van Probierz niet meer voorkwam, ook al speelde hij goed. Hij is dan ook verheugd en dankbaar dat de Trots van het Noorden hem naar Groningen heeft gehaald. Zijn nieuwe club rekent erop dat hij zijn ervaring aan de jonge spelers van FC Groningen doorgeeft. Andraz Kirm heeft er meer dan 200 wedstrijden betaald voetbal opzitten, met diverse Europese wedstrijden, en speelde al bijna 50 interlands.

Kirm zegt in het interview dat hij de mensen van FC Groningen wil bedanken dat ze hem deze kans hebben gegeven, en hij wil het shirt van FC Groningen heel graag dragen. Hij is na de hectische tijd rond zijn transfer weer wat tot rust gekomen. Zonder met de groep meegetraind te hebben heeft hij tegen ADO gespeeld, was vooral aan de rechterkant te vinden en Kirm zegt dat de 0-1 overwinning het allerbelangrijkste was. Hij zegt dat FC Groningen al vrij lang geen uitwedstrijd meer had gewonnen (afgelopen seizoen zegevierde het buitenshuis alleen bij de latere degradanten De Graafschap en Excelsior - red.) , dus de overwinning was erg belangrijk. 

 

Andraz Kirm is goed geïnformeerd over het recente verleden. Hij geeft aan dat het afgelopen seizoen slecht was, maar dat er nu een nieuwe trainer is en dat de doelstelling helder is: kwalificatie voor de play offs. Hij zegt dat de club een beetje leunt op zijn ervaring, waarmee de jonge jongens hun voordeel kunnen doen.

 

 

Hij en zijn collega-internationals zagen enorm uit naar de start van de WK-kwalificatiereeks, nadat de Slovenen vele oefenduels hadden gespeeld. Kirm vertelde dat het eerste duel tegen Zwitserland een zware dobber zou worden. De Zwitsers hadden eerder nog zeer goed gespeeld in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Kroatië en hij verwachtte een lastige strijd. (Achteraf bezien had Kirm dit heel goed ingeschat - de Zwitsers wonnen in de Sloveense hoofdstad Ljubljana met 0-2).

 

Hij denkt dat het goed is dat de Slovenen een onvoorspelbaar spelletje spelen dat door de tegenstander niet 'gelezen' kan worden. Dinsdag tegen Noorwegen gaat Slovenië in de herkansing. Noorwegen verloor het eerste kwalificatieduel eveneens met 0-2 (uit bij IJsland); in poule E zijn tevens Albanië en Cyprus ingedeeld.

 

Wij nemen aan dat Andraz Kirm in de loop van komende woensdag terugkeert in Groningen en dan vanaf donderdag kan meetrainen met de equipe van Robert Maaskant dat zich voorbereidt op de belangrijke thuiswedstrijd tegen Vitesse, die volgende week zondag om 16:30 uur gespeeld zal worden. Robert Maaskant heeft al aangegeven dat hij voor Kirm tegen Vitesse een basisplaats in gedachten heeft.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.