Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

81 gasten online

Lange schorsing Suk: vier beloftenduels en zes duels eerste elftal niet inzetbaar

Stand van zaken dinsdag 18 september 2012:

De druistige speelwijze van Hyun Jun Suk is alom bekend. De Zuid-Koreaan houdt van inzet, geeft altijd 100% en daar waar anderen op een brancard worden weggedragen - daar schudt Suk zijn hoofd, drinkt een slok en gaat over tot de orde van de dag. Johan Kappelhof kan erover meepraten. De tomeloze dadendrang van Suk levert hem echter ook wel eens her en der wat rode kaarten op. Gisteravond werd hij door scheidsrechter Mulder voor een elleboogstoot jegens Zwollenaar Simon IJzerman met een directe rode kaart naar de catacomben gestuurd.

 

De KNVB heeft FC Groningen hiervoor een schikkingsvoorstel van vier wedstrijden schorsing voor wedstrijden van Jong FC Groningen gedaan; club en speler zijn hiermee inmiddels akkoord gegaan. Suk is in de periode dat hij voor Jong FC Groningen is geschorst ook niet inzetbaar voor het eerste elftal. Dit betekent dat Suk pas op maandag 5 november 2012 weer voor Jong FC Groningen mag uitkomen en pas op zondag 4 november voor het eerste elftal van de FC. In de tijd dat Jong FC Groningen vier duels speelt zijn er voor het eerste elftal vijf competitiewedstrijden en één KNVB-bekerduel ingeroosterd.

 

Suk mag in geen van deze tien duels in actie komen. Hij mist zodoende de wedstrijden die het eerste elftal speelt tegen PEC Zwolle, GVVV, Roda JC, Feyenoord en sc Heerenveen.

 

In een soortgelijke situatie met betrekking tot Nicklas Pedersen, die eveneens in een beloftenduel rood scoorde, kon FC Groningen aantonen dat de Deen zijn wedstrijden meestal bij het eerste elftal afwerkte. Pedersen werd toen primair voor het eerste geschorst. De beloften speelden in die periode minder wedstrijden; met deze truc nam de totale schorsing af. Dit was bij Suk geen haalbare kaart. De Zuid-Koreaan speelde dit seizoen weliswaar alle vijf duels van het eerste elftal (zijn invalbeurten waren goed voor slechts 6, 18, 11, 15 en 18 minuten), maar hij speelde vier duels voor Jong FC Groningen. Uitzitten van de straf in het eerste elftal mag alleen als iemand in de hoofdmacht minimaal twee wedstrijden meer dan in de beloften heeft gespeeld... (info: FC Groningen)

 

UPDATE donderdag 27 september 2012:

Hyun Jun Suk eerder inzetbaar voor eerste elftal door bekerzege FC Groningen tegen GVVV

Hyun Jun Suk zou vanwege zijn schorsing pas op zondag 4 november a.s. weer mogen uitkomen voor het eerste elftal van FC Groningen, dat die middag een thuiswedstrijd tegen N.E.C. afwerkt. Doordat FC Groningen gisteravond in het KNVB-bekertoernooi van GVVV heeft gewonnen komt het in de volgende ronde in actie. De volgende bekerwedstrijd van FC Groningen wordt op 30 of 31 oktober of op 1 november a.s. gespeeld. Ook hiervoor is Hyun Jun Suk inzetbaar.

Stand van zaken dinsdag 18 september 2012:

 

Op 31 augustus 2011 werd Suk ook al geschorst naar aanleiding van een rode kaart die hij in een wedstrijd van Jong FC Groningen tegen Jong Vitesse/AGOVV had opgelopen. De aanvaller was toen wat al te enthousiast op keeper Piet Velthuizen, die die avond onder de lat stond, ingelopen. Suk was toen net overgekomen uit Amsterdam, en nam een voorwaardelijke schorsing van één duel mee uit de randstad. De schorsing van '3+1' werd daardoor omgezet in een schorsing van vier wedstrijden. Voor het vergrijp van vorig jaar een veel te zware straf.

 

Hyun Jun Suk krijgt de rode kaart in het duel tegen Jong PEC Zwolle

(foto: www.fcgroningen.nl)

 

Gerelateerd artikel:

 

31-08-2011 Hyun Jun Suk voor vier wedstrijden geschorst

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.