Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

106 gasten online

Een hapje eten met ... Matías Jones en David Texeira

 

Luis Pedro had op 4 juli jl. de primeur door de eerste hoofdpersoon te zijn in de rubriek 'Een hapje eten met...' (een voor de inmiddels aan Veendam verhuurde verdediger legendarische avond die zijn burgerlijke staat al dan niet tijdelijk veranderde van 'vrijgezel' in 'onder de pannen'). Gisteravond was het de beurt aan Matías Jones en David Texeira om door gastheer Marcel Middelbos onder het genot van een hapje en een drankje ondervraagd te worden. Beide heren prefereerden 'home made lasagne' boven een exquise restaurant, vandaar dat intimi op bijgaande foto's de huiskamer en keuken van de familie Middelbos herkennen.

 

Veel plezier bij het lezen van het interview! Beide mannen willen zich door keihard te werken terugknokken in de basis (Texeira) resp. wedstrijdselectie (Jones), en zullen nooit opgeven. Matías Jones en David Texeira zijn uit het goede hout gesneden!

 

Marcel Middelbos, Aleksandar Jankovic van FC Groningen A1

(Marcel en zijn vrouw zijn zijn gastouders), David Texeira en Matías Jones

Een hapje eten met ... Matías Jones en David Texeira

 

Vanavond had ik een gesprek met Matías Jones en David Texeira voor de rubriek 'Een hapje eten met ...' Zij vormden eigenlijk mijn idee voor deze rubriek. In januari sprak ik een Uruquayaanse vriend van David. Zijn naam is Maxi Mussio en was op dat moment op bezoek bij David. Maxi was chefkok in een restaurant in Uruquay en het leek me wel een leuk idee, als hij een keer bij ons thuis zou komen koken met Uruquaanse kost en andersom zou ik dan voor een Nederlandse maaltijd zorgen bij de heren thuis. Dit is er niet van gekomen, maar uiteindelijk het gesprek dus wel. Dit vond, op verzoek van de beide heren zelf, bij mij thuis plaats. Zij prefereerden een ‘homecooked meal’ boven restaurant eten. Bovendien was het dan wat informeler en rustiger hadden ze bedacht. De rust viel wel mee, want ze hebben aardig gelachen. Al met al een geslaagde avond en ik hoop dat vele fan-vragen ook beantwoord zijn.


Allereerst natuurlijk de vraag aan Matías hoe het nu met hem gaat, aangezien hij de wedstrijd van Jong FC Groningen van afgelopen maandag met een blessure had moeten beëindigen. Na een goede behandeling van de fysio lijkt alles in orde en kan hij weer 'gewoon' meetrainen met de selectie.

 

We waren zeer benieuwd naar de verschillen die beide heren ondervonden hebben tussen het Nederlandse voetbal en dat in Uruquay, Beiden waren hier vrij duidelijk in. In het voetbal hier wordt met het hoofd gespeeld; in Uruquay vanuit het hart. Vandaar dat het voetbal in Uruguay ook wel eens wat harder is: de verdedigers daar gaan wat vaker over de grens. Zoals David het zei: "Als in Uruquay de wedstrijd voorbij was, had ik vaak veel pijn omdat ik nogal eens flink geraakt werd. Dat gebeurt in Nederland minder vaak." Daarnaast wordt in Uruquay vaker in een ander systeem gespeeld, meer 4-4-2. De bal werd vanuit achteren naar voren geknald en dan red je maar voorin….. Hier wordt meer tactiek gespeeld en vanuit een ander systeem.


Wat missen jullie het meeste aan Uruquay?
Onze familie en vrienden. Dat is wat we echt missen. De ouders van Matías zijn afgelopen week weer terug gegaan naar Uruquay, nadat ze twee weken op bezoek zijn geweest; David heeft nog geen familie in Groningen op bezoek gehad. Hij hoopt aankomende vrijdag een neef van hem te mogen ontvangen. Maar verder? Nederland bevalt erg goed, aardige mensen. "Voordat we kwamen was ons al verteld, dat FC Groningen één grote familie is, en dat kunnen we beamen!" En het eten hier is iets anders uiteraard. Maar haring heeft Matías al wel gegeten zegt ie, David nog nooit…

 

Wat zijn jullie doelen het komende seizoen?
Voor David geldt: "mij door hard werken opnieuw terugvechten in de basis. Dat is het enige wat ik kan doen. Ik hoop ook dan ook weer meer te gaan scoren uiteraard." Voor Matías geldt dat hij zich weer terug wil spelen in de wedstrijdselectie. Wat dat aangaat waren hun verwachtingen voor dit seizoen ook iets anders uiteraard. Maar door hard te werken en uiteraard nooit op te geven zullen ze er alles aan doen dit doel te realiseren. Gezien de drive die ze laten zien, verwacht ik toch wel dat dat ook mogelijk moet zijn.


Wat denken jullie van de trainer Robert Maaskant?
"Het is een trainer, die duidelijkheid schept, recht door zee is. Hij is hard en de trainingen zijn goed. "He shows character."

 

Wat is jullie favoriete club?
Matías: Barcelona
David: Real Madrid
 

Lijkt me gezellig met hen zo’n wedstrijd Barca- Real te kijken ;-)


Mooiste shirt:
Matias: het nieuwe shirt van Uruquay
David: geen voorkeur, al vind ik dat van FC Groningen erg mooi

Het nieuwe shirt van Uruguay

 

Waar zien jullie jezelf volgend seizoen?
Beide antwoorden hierop in stereo: "Gewoon bij FC Groningen, met hard werken gaan we het redden hier!"

 

Intussen is het tijd geworden om bij het eten aan te schuiven. Het is lasagne geworden. Daarnaast wat stokbrood, en wat tapa’s op tafel. Uiteraard is ons bekend dat voetballers veel kunnen eten, tenminste als ze het lekker vinden. Ik kan u vertellen: ze hebben goed hun best gedaan!


Na het eten nog even een aantal vragen van de fans:

 

Wat vinden jullie van Bonnie?
(Bonnie Kuipers is de dame die het spelershome runt, en het ontbijt en de luch voor de spelers verzorgt - red.)
"Bonnie is geweldig natuurlijk, een leuke, spontane vlotte dame."


Gaan jullie dit jaar weer naar Rodermarkt?
"Vorig jaar was ons eerste jaar hier, toen wilden we dat checken. We vonden het erg gezellig, maar dit jaar gaan we niet weer denken we…er is tenslotte ook geen reden om te gaan feesten."


Verwachten jullie te vertrekken en zou dat met pijn in jullie hart zijn?
"Nee, we verwachten zeker nog wel even hier te blijven. Als we weg zouden gaan, zou dat inderdaad met pijn in ons hart zijn, maar het is daarnaast wel ons werk. We moeten voetballen om ons geld te verdienen. Maar zoals al eerder gezegd, de mensen hier zijn open en spontaan. We hebben geweldige fans, dus weggaan zou altijd pijn doen."


Ik heb dit interview zelf als heel prettig en persoonlijk ervaren. Beide heren gun ik een spoedige terugkeer in de basis uiteraard. Wie weet moet trainer Robert Maaskant af en toe terug naar een 4-4-2 formatie, dan is het fijn te weten dat je twee spelers in je team hebt die hiermee opgegroeid zijn lijkt me. Al lijkt me dat je als elftal sowieso moet kunnen switchen tussen verschillende systemen. Soms moet de wedstrijd op slot.


Bij deze wil ik Matias Jones en David Texeira bedanken voor een fijn gesprek en een gezellige avond. Ook een aantal fans, bedankt voor de vragen.

 

Enkele fotografische impressies van de eetafspraak van gisteravond in Huize Middelbos:

 

0
1
416
417
418
419
421
422
423
426
427
429
430
431
01/14 
start stop bwd fwd

 

Gerelateerd culinair artikel:

 

04-07-2012 Een hapje eten met ... Luis Pedro

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.