Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

379 gasten online

Pieter Huistra opvolger Ron Jans, Erwin van de Looi assistent

Pieter Huistra is vanmiddag, zoals verwacht, gepresenteerd als opvolger van Ron Jans. Erwin van de Looi, nu nog trainer van Jong FC Groningen, wordt zijn assistent. Beiden tekenen een contract voor twee seizoenen. Net als acht jaar geleden, toen de op dat moment nog vrij onervaren Ron Jans hoofdtrainer werd van de Trots van het Noorden, durft FC Groningen het ook nu weer aan om een jonge trainer het vertrouwen te geven, die nog aan het begin van zijn carrière staat. Een verstandig besluit!

 

Met het aanstellen van Pieter Huistra is het FC Groningen gelukt, iemand bij de club te halen die de Trots van het Noorden goed kent. Niet alleen heeft Huistra tijdens zijn actieve voetbalcarrière voor FC Groningen gespeeld, hij is bij deze club ook aan zijn trainersloopbaan begonnen. Hij is begonnen als jeugdtrainer en heeft drie jaar lang de A1 onder zijn hoede gehad. Natuurlijk is er na dit tijd veel veranderd bij de club. Hierover kan zijn toekomstige assistent, Erwin van de Looi, hem alles vertellen. Hij is alweer het derde seizoen trainer van Jong FC Groningen en heeft daarvoor de A1 en C1 van FC Groningen getraind.

 

Manager technische zaken Henk Veldmate over de keuze voor de twee nieuwe trainers: “Na acht jaar Ron Jans moesten we uiteraard op zoek naar een opvolger. We hebben ons breed georiënteerd, waarbij Pieter Huistra voor ons vanaf het begin een potentiële kandidaat was. Afgelopen weekeinde hebben we voor het eerst uitvoerig met elkaar gesproken over het trainerschap bij FC Groningen en kregen wij de bevestiging dat zijn visie en ideeën passen bij die van ons. Wij kennen Pieter en Pieter kent ons. Hij is een jonge, frisse trainer met ambitie en een enorme drive. Daarnaast heeft Pieter affiniteit met FC Groningen. De keuze voor Erwin van de Looi is voor ons een logische. Wij kennen Erwin al jaren als trainer binnen onze jeugdopleiding en de laatste seizoenen bij de Beloften. Wij hebben zijn ontwikkeling als trainer/coach dus van dichtbij meegemaakt. Wij denken dat hij toe is aan een nieuwe stap en verwachten dat Erwin een prima duo zal gaan vormen met Huistra. De twee werkten in het seizoen 2003/2004 al succesvol samen bij FC Groningen A1.”

 

Ook Pieter Huistra is zeer tevreden: "Als ik mijn loopbaan bekijk, dan is Groningen toch wel echt de centrale, 'groene' draad die door mijn leven loopt. Dan is het natuurlijk helemaal mooi dat je als hoofdtrainer hier weer de eerste stap kunt maken."

 

Bekijk hier voor de reportage van RTV Noord over de presentatie van Pieter Huistra vanmiddag in de Euroborg.

 

Klik hier voor een prachtig stuk van de homepage van FC Groningen, waarin Huistra en Van de Looi uitgebreid aan het woord komen.