Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

203 gasten online

FC Groningen vecht schorsing Hyun Jun Suk met succes aan

Hyun Jun Suk ontving op maandag 17 september jl. in de wedstrijd van Jong FC Groningen een rode kaart voor een slaande beweging in de richting van Simon IJzerman van Jong PEC Zwolle. Suk werd voor vier wedstrijden van Jong FC Groningen geschorst en mocht in deze periode ook niet voor het eerste elftal, dat in deze periode zes maal in actie kwam, uitkomen. FC Groningen accepteerde het schikkingsvoorstel van de KNVB 'met frisse tegenzin', zoals de Trots van het Noorden op de clubsite zegt, maar heeft wel bezwaar gemaakt tegen het feit dat de schorsing primair voor wedstrijden van Jong FC groningen is uitgesproken.

 

De FC schrijft: FC Groningen stelde zich op het standpunt dat Suk als een eerste elftalspeler dient te worden gezien, omdat de spits tot dan toe in alle vijf de competitiewedstrijden in de Eredivisie een rol had gespeeld bij de ploeg van Maaskant en Suk gezien zijn contract onmogelijk als een Beloftenspeler kan worden beschouwd.


De Herzieningscommissie van de KNVB boog zich over het bezwaar van FC Groningen en honoreerde het verzoek van de club om de straf van Suk te relateren aan het eerste elftal. Dit betekent dat Suk vanaf maandag 8 oktober weer speelgerechtigd is. Bij de wedstrijd van zondag tegen Feyenoord zit de Koreaanse spits zijn vierde en daarmee laatste wedstrijd schorsing uit.

Dit bekent concreet dat de schorsing van vier wedstrijden Jong FC Groningen en zes wedstrijden eerste elftal is terugebracht naar twee wedstrijden Jong FC Groningen en vier wedstrijden eerste elftal. Een goede zaak!

 

Suk is derhalve volgende week zondag weer inzetbaar voor het eerste elftal dat dan de kraker in en tegen sc Heerenveen speelt; de Zuid-Koreaan is per direct inzetbaar voor Jong FC Groningen.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.