Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

381 gasten online

Virgil van Dijk: "Eerst maar eens opnieuw bewijzen in Groningen"

In een openhartig interview met Stef de Bont van Voetbal International gaat Virgil van Dijk in op allerlei zaken. Indrukwekkend is het verhaal rond zijn ernstige ziekte die hem in de eerste helft van dit jaar aan de rand van de dood heeft gebracht. Wat in eerste instantie leek op iets onschuldigs bleek uiteindelijk een levensgevaarlijke combinatie van acute blindedarmontsteking, buikvliesontsteking en niervergiftiging te zijn. Virgil: "Voetbal was voor het eerst in mijn leven bijzaak geworden. Het ging om mijn leven."Het was zelfs zó erg dat hij op een gegeven moment papieren moest tekenen:

 

"Het was een soort testament. Als ik zou overlijden, zou een deel van mijn geld naar mijn moeder gaan. Natuurlijk wilde niemand het daarover hebben, maar het moest wél gebeuren. Het had zomaar over kunnen zijn... Ik heb de dood in de ogen gekeken en dat was geen pretje."

 

Met dank aan zijn moeder is Virgil er weer helemaal bovenop gekomen en kan hij de borst weer fier vooruit houden. Over eerdere geruchten dat het Engelse Newcastle United hem zou willen inlijven: "Er zijn vorig seizoen een paar gesprekken geweest en het zag er best aardig uit. Na de winterstop is er nog wel gesproken, maar tot een transfer kwam het niet. Het was een mooie kans geweest. Neemt niet weg dat ik nog steeds in de gaten word gehouden. Diverse mensen in Engeland schrijven nog altijd over vermeende interesse. Dat zal toch niet allemaal onzin zijn? Ik word gevolgd en dat is een enorm compliment. Toch moet ik me eerst maar eens opnieuw bewijzen in Groningen. De club moet weer vooruit, net als ik. Eigenlijk is het wel een mooie parallel. FC Groningen en ik hebben beiden een niet al te best jaar gekend. Dit is het moment om die periode te doen vergeten."

Het hele interview, dat drie bladzijden in Voetbal International beslaat, hebben we in één zucht uitgelezen en het geeft een mooi beeld van de nuchtere Virgil van Dijk die na alle ellende die hij heeft meegemaakt als geen ander beseft dat je van het leven moet genieten. 

 

Wat ons betreft duurt het niet lang of we hebben met Virgil van Dijk de nieuwe Andreas Granqvist in huis, die verdedigend misschien nog wel sterker is dan de illustere Zweed. We hopen dat we hem nog lang in het mooie groen-witte shirt van FC Groningen mogen zien!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.