Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

176 gasten online

FC Groningen wil zich in de winterstop toch roeren op de transfermarkt

FC Groningen heeft eerder aangegeven in de winterstop niet actief te zullen zijn op de transfermarkt, maar is hier noodgedwongen op teruggekomen. Nu drie potentiële basisspelers, waarvan twee verdedigers, met kruisbandletsel voor de rest van het seizoen wegvallen, heeft de clubleiding van de Trots van het Noorden besloten alsnog op zoek te gaan naar defensieve versterking. Duidelijk is wel dat dit met beperkte financiële middelen zal moeten gebeuren.


In de Voetbal International geeft algemeen directeur Hans Nijland aan dat er financieel gezien weliswaar niet veel mogelijk is, maar dat gezien de dunne personele bezetting van met name de verdediging de club tot activiteit op de transfermarkt noodzaakt: "Zowel Sepp de Roover als Ondrej Svejdik heeft een kruisband afgescheurd, hen zien we dit seizoen tot mijn spijt niet meer terug. We hebben achterin dus duidelijk ingeboet en zouden ons heel graag wat versterken in de breedte." Wij zullen dan ook de komende tijd de Scandinavische pers nauwlettend in de gaten houden, aangezien een speurtocht in die regionen tot de meest waarschijnlijke behoort. FC Groningen zal immers op zoek gaan naar een speler die vrijwel direct inzetbaar is, en dan ligt de keuze voor een Scandinaviër voor de hand. Maar ook een speler van een Nederlandse club behoort natuurlijk tot de mogelijkheden, al is dat in het verleden vaal moeilijk gebleken omdat clubs in de winterstop maar zelden een gewaardeerde kracht willen laten vertrekken. In Scandinavië ligt dit heel anders, aangezien de clubs na de winterstop aan een nieuw seizoen beginnen en er juist in de winter veel mutaties plaatsvinden.

Vanwege de dunne personele bezetting heeft Cambuur Leeuwarden te horen gekregen dat aan hun verzoek Michael Jansen voor de rest van het seizoen te mogen huren, niet voldaan kan worden. Jansen, die afgelopen seizoen nog voor de Friese club speelde en in de zomer transfervrij naar FC Groningen overgestapt was, heeft weliswaar meestal de rol van reserve, maar kan niet gemist worden.