Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

151 gasten online

Filip Kostic: "Ik kan niet wachten om voor FC Groningen te debuteren"

FC Groningen nam Filip Kostic op 1 juli 2012 voor een bedrag van € 1,25 miljoen over van het Servische FK Radnicki 1923. Het was de duurste transfer in de geschiedenis van de Servische club, die na acht speelrondes op een voorlaatste plaats in de Jelen Super Liga is terug te vinden en nog geen enkele wedstrijd won. De tot beste speler van Radnicki en 'assistenkoning' van de hele competitie gekroonde aanvaller wordt node gemist.

 

Hij werd in Groningen gepresenteerd als de opvolger van Dusan Tadic en door Hans Nijland als Messi van de Balkan omschreven, maar Kostic, die op 1 november a.s. 20 jaar wordt, hebben we in het eerste elftal nog niet in actie gezien. Hij zat al wel bij de wedstrijdselectie, maar tot speelminuten in het eerste elftal is het nog niet gekomen. Hij moet zich tot nu toe tevreden stellen met wedstrijden voor Jong FC Groningen.

 

In een vraaggesprek met het Servische KGsport toont hij zich van zijn strijdbare kant: "Ik kan niet wachten om mijn debuut te maken." Hij zegt de Nederlandse taal nog niet onder de knie te hebben, maar bij het aanleren van de Engelse taal toont hij zich een snelle leerling en hij zegt inmiddels goed in het Engels te kunnen communiceren. Hij geeft aan niet te weten waarom hij van Robert Maaskant nog geen kans heeft gekregen, maar hij weet dat de club tevreden is over de progressie die hij boekt en hij hoopt zijn debuut voor het eerste elftal dan ook snel te kunnen maken.

Zijn oude club volgt Kostic nog wel via internet. Hij weet dat de huidige spelers van Radnicki met hun hart spelen een een goed team vormen; hij is dan ook positief over het restant van het seizoen van Radnicki. 

 

Gevraagd naar de verschillen tussen het Servische en het Nederlandse voetbal zegt hij dat het Nederlandse voetbal veel sneller en 'efficiënter' is. Er wordt in Nederland veel offensiever gespeeld en er vallen dan ook meer doelpunten, aldus Kostic.

 

Er zijn ook verschillen tussen Radnicki en FC Groningen: hij zegt dat FC Groningen een rijkere, stabielere club is. Het is makkelijker voetballen als je weet dat de club gezond is en je je als speler niet bezig hoeft te houden met andere zaken die eigenlijk je zaken ook niet zijn.

 

Hij mist zijn familie, vrienden en Kragujevac, de stad waar Radnicki speelt, wel, maar hij weet dat dit het lot is van profvoetballers, en het woord 'heimwee' komt in het hele stuk niet voor. We hebben dan ook zeker niet de indruk dat Filip Kostic hier bovenmatig mee te kampen heeft.

 

Hij blijft ambitieus, en sluit het interview af met het verkondigen van de hoop dat hij in het eerste elftal van FC Groningen kan laten zien wat hij in zijn mars heeft, en dat hij over enkele jaren in één van de vier beste competities van de wereld zal spelen.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.