Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

185 gasten online

FC Groningen wil enkele spelers in de winterstop verkopen of verhuren

In de papieren editie van Voetbal International kunnen we vandaag lezen dat FC Groningen gaat proberen enkele spelers in de winterstop te verhuren. Dit zal geen gemakkelijke opgave worden, want een soortgelijk streven kwam afgelopen zomer niet van de grond. In de winterstop wordt een hernieuwde poging ondernomen. Technisch manager Henk Veldmate: "Een aantal jongens komt niet of nauwelijks aan bod. We gaan kijken of we daar iets mee kunnen doen." FC Groningen wil met name Femi graag elders onderbrengen. Veldmate: "Hij begint aan de laatste zes maanden van zijn contract en doet bijna niet mee. Het is logisch dat we bekijken of we een oplossing voor hem kunnen vinden."

 

Pogingen om Hyun Jun Suk in de zomerstop van de hand te doen mislukten. Henk Veldmate wil niet zeggen of Suk, die net als Femi een aflopend contract heeft, één van de spelers is die in de winterstop mag uitzien naar een andere club: "We willen het eerst met de betrokken spelers bespreken voordat we naar buiten treden."

 

Robert Maaskant ziet het verkleinen van de selectie, die nu uit 24 A-spelers en 11 B-kerners bestaat, wel zitten: "Het is af en toe hogere wiskunde om alle spelers de juiste intensiteit te bieden. Dat is niet erg, want dat hoort ook bij ons vak. Het neemt echter niet weg dat een aantal spelers momenteel wel erg weinig aan bod komt en dat is zonde. Ze hebben namelijk een heel behoorlijk niveau."

De contracten van de volgende spelers lopen aan het einde van dit seizoen af: 

  • Emil Johansson (FC Groningen bezit een eenzijdige optie om de verbintenis met twee seizoenen te verlengen, maar het is o.i. niet aannemelijk dat de Trots van het Noorden hiervan gebruik maakt)
  • Tim Sparv
  • Kees Kwakman
  • Oluwafemi Ajilore
  • Tim Keurntjes (reeds verhuurd aan SC Cambuur)
  • Hyun Jun Suk
  • Luis Pedro (reeds verhuurd aan SC Veendam)

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.