Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

122 gasten online

Jonas Ivens overweegt vertrek in winterstop:

"Deze situatie mag niet lang meer duren"

Stand van zaken donderdag 25 oktober 2012:

De carrière van Jonas Ivens bij FC Groningen zit in het slop. Hij kwam medio 2010 met de nodige ambities over uit Mechelen, en speelde in zijn eerste seizoen 41 officiële wedstrijden voor FC Groningen (6 goals), maar in zijn tweede seizoen kwam hij tot slechts 21 wedstrijden, en Robert Maaskant maakte deze jaargang nog geen enkele maal gebruik van zijn diensten. Ivens, een sympathieke modelprof die elke trainingsvrije dag benut om aan zijn conditie te werken en ook na afloop van elke training individueel doortraint, is niet gelukkig met de huidige situatie.

 

Tegenover het Belgische Nieuwsblad geeft hij aan dat zijn huidige rol van bankzitter niet te lang mag duren. "Mochten de speelkansen uitblijven, ga ik met Nieuwjaar wellicht om een oplossing vragen. Ik ben immers op een leeftijd gekomen dat ik elke week moet spelen", aldus de 28-jarige Belg, die een terugkeer naar België niet uitsluit: "Daar sta ik ook zeer positief tegenover. Voor de kinderen zou het ook leuk zijn om dichter bij de familie te zijn. Blijkbaar had KV Mechelen deze zomer interesse om mij terug te halen, toen Pandza op vertrekken stond. Ik heb daar vier geweldige seizoenen beleefd en zeg niet bij voorbaat neen tegen een terugkeer. Maar het maakt eigenlijk niet veel uit, voor andere ploegen sta ik evenzeer open."

 

Hij heeft het echter erg naar zijn zin in Groningen en hoopt vooral hier te kunnen slagen: "Ik voel me uitstekend in Nederland en mijn vrouw en mijn kinderen zijn hier ook tevreden, maar ik word wél dagelijks met het sportieve geconfronteerd. Deze situatie mag niet lang meer duren. ... Al hoop ik me eerst weer in Groningen in de ploeg te knokken."

 

UPDATE woensdag 31 oktober 2012: "FC Groningen is bereid om Jonas Ivens in winterstop te verhuren; OH Leuven en Waasland-Beveren in Ivens geïnteresseerd"

Het Belgische Voetbalnieuws.be bericht dat FC Groningen is bereid om Jonas Ivens in de winterstop te verhuren en dat zowel OH Leuven (momenteel de nummer zes van België) als Waasland-Beveren (op dit moment als voorlaatste geklasseerd) interesse hebben getoond in de 28-jarige verdediger. Het blad citeert Hans Nijland, die vandaag in de papieren editie van Voetbal International aan het woord komt: "We hebben Jonas laten weten dat er wat ons betreft te praten valt over een verhuur. Hij heeft de pech dat zijn concurrent Virgil van Dijk, een van de grootste verdedigende talenten van Nederland is." Een verkoop zou nog niet aan de orde zijn: "Als hij tijdelijk even ergens anders gaat spelen, zullen we na het seizoen bepalen hoe het verdergaat. Je weet nooit wat er met Van Dijk gaat gebeuren."

 

Wij denken echter dat FC Groningen ook aan een verkoop van Jonas Ivens zijn medewerking zou willen verlenen. Het heeft tevens Nick Bakker, die zich uitstekend ontwikkelt, op de loonlijst staan en de gecombineerde A- en B-selectie van FC Groningen is aan de forse kant.

Stand van zaken donderdag 25 oktober 2012:

 

Jonas Ivens had afgelopen zondag erg graag in de wedstrijd tegen sc Heerenveen gespeeld. Het feit dat hij 90 minuten lang op de bank bleef zitten kwam hard aan: "Dat was inderdaad heel spijtig, want die wedstrijd leeft hier enorm. We hadden de match nochtans in handen, maar na rust gaven we het op vijf minuten helemaal weg. Heerenveen was een stuk efficiënter."

 

Jonas Ivens probeert zich via intensieve trainingsarbeid en wedstrijden bij Jong FC Groningen terug in de basis van het eerste elftal te knokken: "De afgelopen twee seizoenen stond ik onder Pieter Huistra redelijk vast in de ploeg, vooral het eerste jaar. Met Robert Maaskant is er dit seizoen een nieuwe trainer gekomen en hij geeft voorlopig de voorkeur aan Virgil Van Dijk en Kees Kwakman. Ook Sparv speelde al centraal achterin. Niet dat ik een slechte band heb met Maaskant, een coach moet nu eenmaal keuzes maken. Een verrassing was het niet helemaal, want ik voelde in de voorbereiding al dat ik naast de ploeg zou vallen. In het begin wist ik niet goed hoe ik ermee moest omgaan. Ik ben niet gewend om op de bank te zitten. Het doet nog altijd pijn, maar ik probeer me gewoon op training zo veel mogelijk te tonen. Ik werk wedstrijden met Jong Groningen af, zo speelde ik maandag nog tegen Jong Feyenoord. Je speelt niet in grote stadions, maar op gewone veldjes, voor een handvol toeschouwers. Maar het zijn momenten waarop ik me kan laten zien. Hopelijk kan ik me zo weer in de ploeg spelen."

 

Het moet gezegd - de sympathieke Jonas Ivens is een speler met een fantastische profinstelling. We denken echter dat het een moeilijke opgave voor hem zal zijn om zich terug in de basis van het eerste elftal te spelen. Zolang spelers als Virgil van Dijk, Kees Kwakman en Johan Kappelhof nog bij FC Groningen spelen zal de concurrentiestrijd voor een plek in de centrale verdediging groot zijn. Bovendien heeft Nick Bakker van de B-kern niet zomaar een contract aangeboden gekregen.

 

 

Gerelateerd artikel:

 

24-06-2012 Jonas Ivens in de belangstelling van KV Mechelen

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.