Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

119 gasten online

FC Groningen maakt nieuwe afspraken met Tim Keurntjes en bedingt optie op verlenging contract

FC Groningen heeft op de clubsite gemeld dat het met Tim Keurntjes nieuwe afspraken heeft gemaakt. De 21-jarige speler kwam medio 2010 over van Jong De Graafschap en tekende bij FC Groningen een driejarig contract. De verbintenis van Keurntjes, die negen maal voor het eerste elftal speelde en dit seizoen aan SC Cambuur is verhuurd waarvoor hij tot nu toe vijf maal heeft gespeeld, loopt derhalve af. FC Groningen schrijft dat het met de speler nieuwe afspraken heeft gemaakt en een eerste optie heeft bedongen op een eventuele contractverlenging voor een periode van twee seizoenen, tot medio 2015.

 

RTV Noord: "FC Groningen wil Suk, Hiariej, Femi en Ivens verhuren of verkopen"

RTV Noord schrijft inmiddels dat FC Groningen in de winterstop wil proberen om vier spelers te verhuren of te verkopen. Het gaat om Hyun Jun Suk (aflopend contract), Tom Hiariej (contract tot medio 2015), Femi (aflopend) en Jonas Ivens (medio 2014). Tom Hiariej heeft zelf aangegeven dat hij graag verhuurd wil worden, zo schrijft de noordelijke omroep. FC Groningen heeft ook al aan het begin van dit seizoen geprobeerd om Hyun Jun Suk en femi elders onder te brengen, maar dit is toen niet gelukt, aldus RTV Noord.

 

Afgesloten wordt het artikel cryptisch met: "Technisch manager Henk Veldmate sluit niet uit dat het bij dit viertal blijft. Dat heeft onder andere te maken met eventuele belangstelling van andere clubs. Verder geeft Veldmate aan dat de club maximaal drie spelers op huurbasis elders onder wil brengen." Als de cursieve passage klopt, dan wil FC Groningen van deze vier spelers maximaal drie verhuren. Aangezien de contracten van Suk en Femi aflopen zou FC Groningen dus niet èn Ivens èn Hiariej willen verkopen. Dit geloven wij echter niet. Zou dan bedoeld zijn dat er naast dit viertal spelers nóg drie spelers verhuurd mogen worden? Dan moet de eerste cursieve zin gelezen worden als: "Technisch manager Henk Veldmate sluit niet uit dat het niet bij dit viertal blijft."

(Edit: Inmiddels heeft RTV Noord de zin "Verder geeft Veldmate aan dat de club maximaal drie spelers op huurbasis elders onder wil brengen" weggehaald.)

UPDATE: RTV Noord: "FC Groningen wil maximaal drie spelers verhuren"

RTV Noord heeft het hierboven genoemde stuk grondig herschreven en meldt nu dat FC Groningen in de winterstop maximaal drie spelers wil verhuren. Van 'verkoop' is geen sprake meer. Het lijkt ons echter niet aannemelijk dat FC Groningen geen spelers wil verkopen. De contracten van Suk en Femi lopen immers af. Waarom zou FC Groningen deze spelers in de winterstop niet willen verkopen? Ook denken we niet dat FC Groningen 'nee' zegt mochten er partijen zijn die zowel Suk, Hiariej, Femi als Ivens op huurbasis willen overnemen. Wij proberen dit onderwerp morgen in het perspraatje aan de orde te brengen.

Ook het contract van de SC Veendam verhuurde Luis Pedro loopt aan het einde van dit seizoen af, net als de verbintenissen van Emil Johansson (FC Groningen bezit een eenzijdige optie om de verbintenis met twee seizoenen te verlengen), Tim Sparv, Kees Kwakman, Oluwafemi Ajilore en Hyun Jun Suk. FC Groningen is ongetwijfeld bereid om Johansson, Femi en Suk in de winterstop te verhuren of te verkopen.

 

(Edit: RTV Noord noemde later de namen van vier spelers die verhuurd of verkocht mogen worden: Suk, Hiariej, Femi en Ivens; later werd door RTV Noord echter gesproken over verhuur van maximaal drie spelers.)

 

Gerelateerde artikelen:

 

31-08-2012 SC Cambuur overweegt Tim Keurntjes te huren

20-01-2010 De Gelderlander meldt overgang van talent Keurntjes naar FC Groningen in de zomer

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.