Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

89 gasten online

Bekerkraker FC Groningen - ajax op donderdag 20 december 2012 (20:00 uur)

Stand van zaken zaterdag 3 november 2012:

De bekerloting van jl. dinsdag heeft veel los gemaakt in Stad en Ommeland - wie FC Groningen een warm hart toedraagt ziet nu al met een gebalde vuist naar de clash tegen ajax, een wedstrijd waaraan spelers en supporters bij voorbaat tot op het bot geladen beginnen en die de Euroborg in een echte, zinderende Groene Hel zal omtoveren. Het feit dat de Amsterdammers vanavond in de eigen graftombe door Wilfried Bony aan gort zijn geschoten en een streep door eventueel nog sporadisch aanwezige kampioenschapsaspiraties kunnen zetten doet hier niets aan af - thuiswedstrijden tegen ajax staan garant voor échte passie en strijd.

 

Begin volgende week wordt pas definitief zeker wanneer de bekerwedstrijd gespeeld zal worden, maar wij hebben het stellige vermoeden dat de kraker op donderdag 20 december 2012 gespeeld zal worden en om 20:45 uur zal beginnen. (Edit: op dinsdag 6 november 2012 werd duidelijk dat we met de datum goed zaten, maar dat de aanvangstijd (gelukkig) iets vroeger is, nl. 20:00 uur).

 

UPDATE dinsdag 6 november 2012:

Vanochtend is bekendgemaakt dat het bekerduel FC Groningen - ajax inderdaad op donderdag 20 december 2012 gespeeld zal worden. De aanvangstijd is iets vroeger dan verwacht, nl. 20:00 uur.


De loting voor de kwartfinales zal na afloop van FC Groningen - ajax in de Euroborg plaatsvinden, aangezien dit duel de achtste en laatste wedstrijd in de achtste finales is, en tevens het enige duel dat op donderdag wordt gespeeld.

 

Voor de volledigheid het volledige bekerporgramma in de achtste finales:


Dinsdag 18 december 2012:

18:45 uur FC Dordrecht - AZ

20:00 uur FC Den Bosch - SC Cambuur

20:45 uur Rijnsburgse Boys - PSV

 

Woensdag 19 december 2012:

18:45 uur NAC Breda - Heracles Almelo

19:45 uur Go Ahead Eagles - PEC Zwolle

20:00 uur Vitesse - ADO'20

20:45 uur SC Heerenveen - Feyenoord


Donderdag 20 december 2012:

20:00 uur FC Groningen - ajax

Stand van zaken zaterdag 3 november 2012 (inmiddels achterhaald):

Ter toelichting: de acht achtste finales worden gespeeld op dinsdag 18, woensdag 19 en donderdag 20 december a.s. Op elke avond begint één wedstrijd om 20:45 uur en deze wedstrijd zal live op Eredivisie Live worden uitgezonden. Het zullen de drie ontmoetingen zijn die geacht worden de meeste kijkers te trekken. Wij zijn zo bescheiden om ervan uit te gaan dat FC Groningen  - ajax en sc Heerenveen - Feyenoord twee van de drie wedstrijden zijn die op genoemd tijdstip van 20:45 uur zullen beginnen en live zullen worden uitgezonden. De keuze voor de derde ontmoeting zal ongetwijfeld gaan tussen NAC Breda - Heracles Almelo (de derde en laatste pot in de achtste finales waarin twee Eredivisionisten op elkander treffen) en Go Ahead Eagles - PEC Zwolle, een op papier interessante derby. 

 

Aangezien Go Ahead Eagles op vrijdag 21 december a.s. een competitiewedstrijd speelt en sc Heerenveen, NAC Breda, Heracles Almelo en PEC Zwolle allen op zaterdag 22 december 2012 zijn ingeroosterd, ligt het voor de hand dat de wedstrijd FC Groningen - ajax, twee ploegen die beiden op zondag 23 december 2012 in competitieverband aan de bak moeten (FC groningen uit bij Feyenoord), ligt het voor de hand dat het duel FC Groningen - ajax de laatste van de drie ontmoetingen is die om 20:45 zal aanvangen. Wij komen derhalve op donderdag 20 december 2012 als zijnde een dag die in een ieders agenda geblokkeerd moet worden, voorzien van de kreet D-Day!

 

 

Voor de volledigheid: de volledige loting van de achtste finales van de KNVB-beker:

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.