Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

117 gasten online

VI: "Maaskant wil selectie graag versterken; Nijland: "Er komt niemand bij" "

FC Groningen versterkte zich in de afgelopen transfer window met een fors aantal spelers, maar Robert Maaskant zou de selectie in de winterstop graag opnieuw van een kwaliteitsinjectie voorzien, aldus Johan Derksen, vanavond in het RTL7-programma Voetbal International. Algemeen directeur Hans Nijland zegt echter dat er geen spelers bijkomen:

 

"Om drie redenen zullen er geen spelers worden gehaald. We hebben kwantitatief al een hele grote selectie. Ten tweede was iedereen in de voorbereiding enthousiast over deze groep. En ten derde hebben we de financiële middelen niet voor versterkingen", zo wordt Hans Nijland ook op VI.nl geciteerd.

 

RTV Noord: Nijland: "Verhaal van VI is uit z'n verband gerukt"

Frederick Stokker van RTV Noord reageerde vanavond op Twitter op de berichten van Johan Derksen. Net als wij is RTV Noord kritich over de uitlatingen van Derksen: "VI meldt dat FC Groningen zich in de winterstop niet gaat versterken, volgens Nijland is verhaal uit zijn verband gerukt. Intern is er volgens Nijland nog niet gesproken over eventuele versterkingen. Daarnaast, mochten er spelers vertrekken dan is er dan evt. wel financiële ruimte om een speler (s) aan te trekken!"

Robert Maaskant was tijdens het laatste perspraatje overigens glashelder met betrekking tot de Poolse Israeliër Maor Melikson: Maaskant vroeg zich af waar het gerucht vandaan kwam, en de komst van Melikson is totaal niet aan de orde, zo verklaarde de trainer van FC Groningen, die ook weet dat de selectie momenteel te groot is. Maaskant verklaarde zelfs dat als er spelers vertrekken, dat dit de mogelijkheid biedt om jeugdspelers als Nick Bakker en Richairo Zivkovic door te laten stromen.

 

Dit soort nuances zijn Johan Derksen uiteraard vreemd. Het programma doet voorkomen dat er een groot meningsverschil is tussen Maaskant en Nijland, maar wij geloven dit vooralsnog niet.

 

Het onderwerp komt a.s. donderdag ongetwijfeld bij het volgende perspraatje aan de orde; wij zullen er dan over berichten.

 

Hans Nijland gaat op VI.nl ook nog even in op de nederlaag die FC Groningen gistermiddag tegen N.E.C. heeft geleden. "Zeer teleurstellend… We voetballen niet goed en we hebben te weinig punten en dat baart zorgen. Met alle respect voor NEC, in de Euroborg mogen we niet van hen verliezen. Het was en in de laatste minuut en nog een terechte nederlaag ook. Dat is zeer teleurstellend. We hebben vooralsnog een heel stroef seizoen, dat is klip en klaar. Maar dat kan na een paar wedstrijden ook zo weer anders zijn."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.