Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

358 gasten online

Robert Maaskant over aflopend contract: "Club en ik hebben geen haast"

Robert Maaskant is gisteravond na de met 0-1 gewonnen uitwedstrijd bij NAC Breda in een vraaggesprek met Floris Prenger van OOG Radio en TV aan de tand gevoeld over zijn toekomst. Maaskant heeft een éénjarig contract en de competitie gaat op de winterstop af. Hem werd de vraag gesteld of hij de intentie heeft om te gaan praten over een langer verblijf en wanneer in dat geval een goed moment voor zo'n gesprek zou zijn.

 

De trainer van FC Groningen antwoordde: "Ik heb er absoluut nog niet over nagedacht. Ik heb het uitstekend naar m'n zin bij Groningen. Ik vind het alleen niet belangrijk. Ik ben redelijk onafhankelijk in m'n doen en laten, de club staat ook aardig op z'n poten, welke trainer er dan ook is. Ik heb geen haast, de club heeft geen haast, dus we kijken het allemaal rustig aan, zo zit ik in elkaar. En nogmaals, ik heb er absoluut niet over nagedacht."

 

UPDATE zondag 11 november 2012: DvhN: "FC Groningen is tevreden over Robert Maaskant; in winterstop gesprek over contractverlenging"

Jan Mennega had er kennelijk zin in vanavond. Op Twitter maakte hij bekend dat FC Groningen tevreden is over Robert Maaskant en de winterstop zal aangrijpen om over verlenging van zijn aflopende contract te praten.

 

Nuancering maandag 12 november 2012: DvhN: "FC Groningen is tevreden over Robert Maaskant; VERMOEDELIJK NIET EERDER DAN winterstop gesprek over contractverlenging"

De papieren versie van het DvhN geeft toch een iets andere lezing over de standpunten van FC Groningen aangaande het gewenste tijdstip om het over de verleging van het contract van Maaskant te hebben. Diezelfde Jan Mennega laat Hans Nijland aan het woord. De algemeen directeur van FC Groningen zegt: "Wij hebben er intern nog niet over gesproken wanneer we daar met hem over gaan praten. Het zal vermoedelijk niet eerder dan in de winterstop zijn. Nu is het daarvoor nog veel te vroeg."

 

Lees verder voor de visie van Hans Nijland op Robert Maaskant, het elftal en het feit dat spelers als Filip Kostic en Stefano Magnasco geen basisplaats hebben.

Nijland laat in de krant wel weten tevreden te zijn over het functioneren van Maaskant: "In de tweede helft van het vorige seizoen zat er geen leven meer in het elftal. Nu hebben we een strijdbaar elftal. Wij wisten wie we met Maaskant in huis haalden en hebben bewust voor zo'n type trainer gekozen. Wij wilden iemand die het kussen bij ons zou opschudden." Lachend: "Af en toe schudt hij het hele bed op, maar voorlopig heeft Maaskant gedaan wat wij van hem gevraagd hebben. Binnen de technische staf is ook sprake van een absolute eenheid. Dat het voetbal beter moet, daar zijn we het met z'n allen over eens. Maar je kunt je ook afvragen of je het NMaaskant kunt verwijten dat het voetbal niet goed is."

 

Het DvhN schrijft dat Nijland beaamt dat het de clubleiding niet lekker zit dat jonge spelers als Filip Kostic en Stefano Magnasco geen basisplaats hebben. "Want dat zijn jongens die een aardig kapitaaltje vertegenwoordigen. Maar elke trainer stelt het elftal op dat in zijn ogen het best is. Maaskant zou wel gek zijn als hij dat niet zou doen."

 

Wij vinden de winterstop overigens wél een geschikt moment om het gesprek met Robert Maaskant over contractverlenging aan te gaan, als er binnen de technische staf inderdaad eenheid is. Vanaf dat moment gaan alle betrokkenen zich immers al met het nieuwe seizoen bezighouden. Wat doe je met aflopende contracten, haal je nieuwe spelers etc. Het is dan prettig als er op dat moment duidelijkheid heerst over de persoon die in het nieuwe seizoen voor de groep staat.

 

Ook wij zien een strijdbaar elftal - een zeer groot pluspunt in vergelijking tot een groot deel van het vorige seizoen. Dat het vertoonde spel voor verbetering vatbaar is onderschrijven wij ook, en wij kunnen ons ook niet in alle keuzes voor of tegen betreffende spelers vinden, maar er zijn na 12 wedstrijden in het nieuwe seizoen wel degelijk forse stappen in de goede richting gezet en dat stemt ons tevreden.

 

Robert Maaskant verklaarde op 23 mei jl. tijdens de persconferentie waarin hij als nieuwe trainer werd gepresenteerd dat hij zich goed kon vinden in een éénjarig contract. Als het goed zou gaan kwam je op een gegeven moment met elkaar in gesprek, en als het niet goed zou gaan ga je aan het einde van het seizoen uit elkaar. 

 

Gerelateerd artikel:

23-05-2012  Robert Maaskant gepresenteerd als nieuwe trainer FC Groningen

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.