Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

217 gasten online

"FC Groningen speelt in winterstop in Spanje oefenduel tegen KRC Genk"

UPDATE/CORRECTIE: FC Groningen niet tegen KRC Genk maar (wellicht) tegen KAA Gent

Gisteren schreven we al dat FC Groningen van 5-12 januari a.s. een trainingskamp in Spanje belegt. Het Dagblad van het Noorden meldt vandaag dat de Trots van het Noorden in de buurt van Valencia zal bivakkeren en onder meer een oefenduel tegen het Belgische KRC Genk, dat getraind wordt door Mario Been en voluit Koninklijke Racing Club Genk heet, zal spelen. Naar een tweede tegenstander wordt nog gezocht, aldus het DvhN.

 

Gunter Jacob, technisch directeur KRC Genk: "Wij weten niets van een oefenduel tegen FC Groningen"

Het Dagblad van het Noorden lijkt meer te weten dan KRC Genk, de vermeende tegenstander van het oefenduel van de FC. Gunter Jacob, technisch directeur van Genk, laat onsper e-mail weten als hem vragen worden gesteld over datum en tijdstip van het duel: "Dit is nieuws voor ons…, sorry maar ik denk het niet."

Vooralsnog hebben wij de kop van dit artikel tussen aanhalingstekens geplaatst ;-)

 

Genk belegt trainingskamp in Turkije - oefenpot tegen FC Groningen lijkt onwaarschijnlijk

De clubsite van KRC Genk spreekt van een trainingskamp dat Genk van 4-11 januari 2013 in Turkije belegt. Het lijkt niet aannnemelijk dat de Belgen voor een oefenpotje naar Spanje vliegen, ook al is de tegenstander FC Groningen.

Wellicht is het DvhN in de war met AA Gent? Dit proberen we uit te zoeken. En jawel:

 

Hans Nijland heeft inmiddels via twitter het volgende laten weten: 'Het trainingskamp in de winterstop wordt belegd in Spanje. Mogelijk wordt er geoefend tegen het Belgische AA Gent.'

 

FC Groningen schrijft verder op de clubsite:"De eerste selectie van FC Groningen zal in de winterstop het trainingskamp beleggen in het Spaanse Oliva, nabij Valencia. Van zaterdag 5 tot en met zaterdag 12 januari 2013 verblijft de club daar. De selectie en staf zullen hun intrek nemen in het Oliva Nova Golf Beach & Golf Hotel. Er zullen een of twee oefenduels worden afgewerkt. FC Groningen is in overleg voor een oefenwedstrijd met het Belgische AA Gent, dat in dezelfde periode in het hotel verblijft."

KRC Genk werd kampioen van België in het seizoen 2010-2011, een aardige verbetering vergeleken met het seizoen daarvóór toen het als 11e was geëindigd. 

 

Het seizoen 2011-2012 begon nog met Frank Vercauteren als trainer (en tevens technisch directeur), maar in augustus verkoos Vercauteren een vertrek naar Al-Jazira Club uit Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten en de daarmee verbonden emolumenten boven de groepsfase van de Champions League (in de voorrondes had het o.a. afgerekend met het ons zeer bekende Partizan).

 

Op 30 augustus 2011 werd Mario Been aangesteld als nieuwe trainer. In zijn eerste seizoen beëindigde Genk de competitie op een derde plaats - opnieuw goed voor Europees voetbal.

 

 

Gerelateerd artikel:

 

11-11-2012 "FC Groningen op trainingskamp in Spanje van 5-12 januari 2013"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.