Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

259 gasten online

"Maaskant overweegt spitspositie voor De Leeuw en Van Moorsel 'op tien'; Zeefuik wissel; wellicht tegen RKC Waalwijk ook basisplaats voor Bacuna"

Afgaande op een bericht van Jan Mennega van het Dagblad van het Noorden overweegt Robert Maaskant om komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk uit te gaan van het aanvalskoppel De Leeuw/Van Moorsel. Wij gaan ervan uit dat niet wordt afgeweken van het 4-3-3 systeem en dat Mennega bedoeld dat er zaterdag wellicht gespeeld gaat worden met Michael de Leeuw als diepe spits en Paco van Moorsel daarachter op de positie 'op tien'.

 

Dit zou betekenen dat Género Zeefuik, over wiens optreden tegen AZ de trainer van de Trots van het Noorden niet tevreden was, met een plek op de bank genoegen zou moeten nemen.


Aanvulling maandag 19 november 2012: "Maaskant overweegt ook basisplaats voor Bacuna"

In het Dagblad van het Noorden van maandag 19 november 2012 wordt iets meer geschreven over de opties die Robert Maaskant overweegt. De krant combineert de volgende uitspraken van de trainer:

Maaskant over Género Zeefuik: "Ik heb Zeefuik eruit gehaald omdat ik ontevreden over hem was. Hij heeft niet gebracht wat wij van hem verwacht hadden."

Maaskant over Michael de Leeuw en Paco van Moorsel: "Ik denk dat De Leeuw heel goed op die positie [bedoeld is de spitspositie] kan spelen. Ik vind dat Paco goed is ingevallen. Eens kijken hoe het deze week op de training gaat. Het zou zo maar kunnen dat hij tegen RKC meedoet."

 

Maaskant heeft volgens het DvhN eveneens laten doorschemeren dat de volgens de trainer goed ingevallen Leandro Bacuna nadrukkelijk in beeld is voor een basisplaats tegen RKC. Maaskant: "Het wordt een interessant weekje."

 

En dan hebben we nog David Texeira. Het DvhN schrijft over het naar de kant halen van Género Zeefuik in de wedstrijd tegen AZ: "Opvallend genoeg was Leandro Bacuna zijn vervanger en niet tweede spits David Texeira. Maaskants ingreep zei veel over de status van de Uruguayaan die nog wel twee minuten mee mocht doen als vervanger van Mitchell Schet, maar op een zijspoor is terechtgekomen."

 

Mogelijke opstelling op grond van bovenstaande mutaties (Wim Masker zal blij zijn):

 

Kirm/Schet - De Leeuw - Bacuna

Sparv - Van Moorsel - Kieftenbeld

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Kappelhof

Luciano

Wij houden nog een forse slag om de arm omdat de echte trainingsvoorbereiding op het duel nog van start moet gaan. Áls er al een vermoedelijke opstelling wordt prijsgegeven dan wel zichtbaar is uit de verrichtingen op het trainingsveld, dat vermoedelijk niet eerder dan a.s. donderdag. De redactie van fcgonline zal de trainingen deze week aan een minitieus onderzoek onderwerpen.

 

Wordt morgen vervolgd!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.