Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

275 gasten online

Vanavond: FC Groningen op jacht naar drie punten in ongastvrij Waalwijk

FC Groningen speelt vanavond de belangrijke uitwedstrijd bij RKC Waalwijk. De Trots van het Noorden gaat bij winst op de ranglijst over de Brabanders heen en dat zou op voorhand niet meer dan terecht zijn. FC Groningen is nl. not amused over de schandalige wijze waarop de plaatselijke autoriteiten met de hondstrouwe aanvang van de FC omgaat.

 

In een toelichtend bericht aan de 73 naar Waalwijk afreizende uitsupporters schrijft FC Groningen:

 

"De laatste 250 meter naar de parkeerplaats gastenvak worden de supporters in de autocombi meerdere keren gecontroleerd door stewards van RKC en de politie op toegangskaarten en alcohol gebruik.

 

FC Groningen heeft tijdens het vooroverleg aangegeven deze wijze van ontvangst niet gastvrij en onvriendelijk te vinden."

 

Degraderen zullen de bespelers van de stadiononwaardige fietsenstalling niet, maar met een zege kan FC Groningen de tegenstander wel een zetje in de 'goede' richting geven. Wij plaatsen vanmiddag vanaf vertrek van de buscombi tot aankomst in Waalwijk diverse foto's, berichten vanavond op Twitter (https://twitter.com/FCGOnline) live over het wedstrijdverloop en plaatsen na het duel op onze website een wedstrijdverslag!

 

Opstelling FC Groningen:

 

Schet - De Leeuw - Kirm

Sparv - Van Moorsel - Kieftenbeld

Burnet - Kwakman - Van Dijk - Kappelhof

Luciano

 

Bank: Bizot, Magnasco, Bakker, Bacuna, Femi, Bos, Texeira

Niet bij de selectie: Hiariej, Ivens, Johansson, Jones, Kostic, Suk, Zeefuik

 

Opstelling RKC Waalwijk:

Zoet, Bandjar, Drost, Van Peppen, Jozefzoon, Chevalier, Braver, Martina, Duits, Najah, Boukhari

 

Inmiddels heeft John Hermans, veiligheidscoördinator van RKC Waalwijk, ons via Twitter laten weten dat de supporters van FC Groningen vanavond een gratis consumptie krijgen aangeboden.

Overigens is RKC Waalwijk er wél in geslaagd om het in samenspraak met de beruchte locale Rotterdamse driehoek voor elkaar te krijgen dat supporters van RKC op zaterdag 1 december a.s. op eigen vervoer naar hun uitwedstrijd bij Feyenoord mogen afreizen, zoals blijkt uit dit bericht. Een vervoersregeling die voor supporters van FC Groningen al jarenlang een utopie is. Het heeft er helaas niet toe geleid dat de Waalwijkse autoriteiten zich overeenkomstig schappelijk in het vooroverleg met FC Groningen hebben opgesteld. Triest.

  

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.