Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

211 gasten online

Rode kaart Michael de Leeuw geseponeerd - De Leeuw inzetbaar tegen Heracles

De aanklager betaald voetbal heeft de rode kaart die Michael de Leeuw afgelopen zaterdag in het duel tegen RKC Waalwijk in een vlaag van verstandsverbijstering van scheidsrechter Maarten Ketting ontving geseponeerd. De Leeuw kan zondag derhalve gewoon meedoen in het duel tegen Heracles Almelo! Dit heeft Hans Nijland vanmiddag op Twitter bericht.

 

FC Groningen lichtte later op de clubsite toe: "Op het wedstrijdformulier werd melding gemaakt van het feit dat De Leeuw zich in de 87ste minuut schuldig zou hebben gemaakt aan het slaan van een tegenspeler (code 25A). De aanklager betaald voetbal nam naast de afgelegde verklaringen van betrokkenen kennis van de televisiebeelden en heeft geoordeeld dat deze overtreding ‘niet wettig en overtuigend bewezen’ kan worden en seponeerde de zaak."

 

Scheidsrechter Ketting toont Michael de Leeuw de rode kaart

De onervaren, net 29 jaar geworden Ketting was de enige die ook na het zien van de beelden vond dat de sanctie voor de ongelukkige botsing van Michael de Leeuw met Rodney Sneijder en daarmee samenhangende armbeweging terecht was. Gelukkig is de KNVB het met Michael de Leeuw, Rodney Sneijder, Robert Maaskant, Erwin Koeman en duizenden anderen eens.

 

Het duel tegen RKC Waalwijk werd door de rode kaart niet wezenlijk beïnvloed. De Leeuw hoefde het veld was vlak vóór het einde van de wedstrijd te verlaten.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.