Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

110 gasten online

Bekerkraker tegen ajax op voorhand beladen; burgemeester Rehwinkel past voorverkoop aan

Supporters van FC Groningen zien uit naar de absolute bekerkraker die de Trots van het Noorden op donderdag 20 december a.s. tegen ajax zal spelen. Er zijn nog minder dan 4.000 kaartjes te koop en het stadion zal ongetwijfeld vollopen.

 

Het door angsthazenpolitiek ingegeven besluit van burgemeester Rehwinkel om een streep te halen door de door FC Groningen beoogde vrije verkoop zal hier niets aan veranderen.

FC Groningen schrijft vandaag het volgende op de clubsite:


De burgemeester van Groningen heeft FC Groningen laten weten dat de club de losse verkoop voor het bekerduel met Ajax, op donderdag 20 december in Euroborg, dient aan te passen. FC Groningen was voornemens vanaf vrijdag de losse verkoop op te starten, zonder dat er bij de aanschaf van een kaart beperkingen zouden gelden. De burgemeester staat deze verkoopwijze niet toe.

 

In het onderlinge overleg dat er over het bekerduel in de 1/8-finales van het KNVB-bekertoernooi is geweest, heeft de burgemeester – die verantwoordelijk is voor de openbare orde en veiligheid in de stad – drie redenen voor zijn besluit gegeven. Het bekerduel met Ajax is een zogenaamde risicowedstrijd, die niet bij daglicht maar op een avond wordt gespeeld én daarbij op een donderdagavond, de koopavond in de stad Groningen.


Verkoopregeling
Dit betekent dat vanaf vrijdag 30 november de volgende verkoopregeling van toepassing zal zijn:


- Seizoen- en ClubCardhouders kunnen bij de reguliere verkooppunten op vertoon van de (S)CC-kaart 2 kaarten kopen;

- Bij de Supportersbalie in Euroborg kunnen op vertoon van een geldige legitimatie door inwoners van de drie noordelijke provincies 2 kaarten worden aangeschaft;

- Indien er op de wedstrijddag nog kaarten beschikbaar zijn, kunnen aan de kassa’s bij het stadion op vertoon van een geldige legitimatie door inwoners van de drie noordelijke provincies 2 kaarten worden aangeschaft;

- Zondagmiddag NA de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo kunnen er aan de kassa’s bij Ingang 2 van Euroborg op vertoon van een geldige legitimatie 2 kaarten worden aangeschaft.


(S)CC-kaarthouders kunnen tot en met morgen (donderdag 29 november) via de reguliere verkoopkanalen met een Seizoen- of ClubCard vier kaarten aanschaffen.


In alle gevallen kosten de kaarten voor het duel met Ajax 15 euro per stuk.


Voor de bekerkraker zijn nog iets minder dan 4.000 kaarten beschikbaar.

 

FC Groningen is niet blij met het besluit van burgemeester Rehwinkel en sluit als volgt af:

 

FC Groningen staat een kaartverkoopbeleid voor waarbij zo min mogelijk blokkades worden opgeworpen. De club heeft de visie dat voetballiefhebbers weer op een “ouderwetse manier” naar het stadion moeten kunnen komen, zonder dat er voorwaarden worden gesteld aan het kopen van een kaart. Dit is vanaf het seizoen 2011/2012 bij wedstrijden in Euroborg tot nu toe steeds het geval geweest.

 

 

Ook in Amsterdam zijn de supporters not amused. Door de lokale driehoek Groningen is nl. een verplichte buscombi opgelegd. ajaxshowtime (een op 20-12-2012 vanuit arrogant Amsterdams perspectief misplaatste naam) schrijft:

 

Ajaxsupporters zijn eind december alleen welkom bij FC Groningen voor het treffen in de KNVB-beker tussen Ajax en de Trots van het Noorden, als zij gebruik maken van een verplichte buscombi vanaf de Amsterdam Arena. Ondanks het verzoek de Ajacieden deels per auto te laten afreizen, houdt de politie vast aan de buscombi.


Het bekerduel is door de autoriteiten in eerste instantie bestempeld als een hoogrisciowedstrijd (C). Hierbij gelden de zwaarste veiligheidsregimes waarbij de thuisspelende club een kaart per club card mag verkopen. Inmiddels is de wedstrijd bestempeld als B+, een categorisering die officieel eigenlijk niet bestaat. De wel bestaande B-categorie betekent een gemiddeld risico, waarbij maatwerk moet worden geleverd.

De SVA (Supportersvereniging Ajax) heeft ontstemd gereageerd op de regeling:

'Voor FC Groningen betekent maatwerk ruimere kaartverkoop, die dan weliswaar iets is aangescherpt, en daar hebben de Ajaxfans geen ene moer aan. De Ajacieden moeten weer grote moeite doen eerder hun werk te verlaten om vervolgens een paar uur in een bus te zitten.'

 

 

ajaxlife denkt de reden te weten van het instellen van de verplichte buscombi:

 

Als reden om vast te houden aan de buscombi wordt onder meer het incident bij een tankstation aangehaald, op de avond van ONS Sneek - Ajax. Er werd snoep gestolen en zwaar vuurwerk gevonden in auto's van Ajacieden. Dat willen ze niet hebben in Groningen, aldus de plaatselijke bromsnorren.

 

De onvrede vanuit de Amsterdamse hoek interpreteren wij als krokodillentranen. Al decennia lang moesten supporters van FC Groningen met een verplichte buscombi naar Amsterdam om de uitwedstrijd tegen de neuzen bij te wonen. Hierin is pas sinds zeer kort verandering gekomen - uitsluitend door inspanningen van FC Groningen.

 

Wij zien ongelofelijk uit naar de bekerwedstrijd, een pot waar de vonken vanaf zullen spatten!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.