Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

479 gasten online

Tom Hiariej: "Kans op speelminuten dit seizoen minimaal";

FC Groningen werkt mee aan verhuur in winterstop

Op maandag 12 november jl. schreven we al in dit artikel dat Tom Hiariej had aangegeven in de winterstop graag verhuurd te willen worden, en dat FC Groningen hieraan zijn medewerking zou willen verlenen. Vandaag komt Hiariej ook op de clubsite van FC Groningen aan het woord. De 24-jarige speler, die al meer dan tien seizoenen voor FC Groningen speelt, zegt net als Jonas Ivens onlangs ook al dat het op zijn leeftijd belangrijk is om wekelijks te spelen:

 

"Dit seizoen is nog niet geworden wat ik ervan had verwacht. Ik heb het met een paar invalbeurten moeten doen en ben zelfs regelmatig buiten de wedstrijdselectie gevallen. Op mijn leeftijd is het belangrijk elke wedstrijd te spelen. Ik heb hierover met de staf gesproken en zij hebben aangegeven dat als de situatie blijft, zoals die is, de kans op speelminuten voor mij dit seizoen minimaal zal zijn. Daarom heb ik met de club afgesproken dat ik in de winterstop verhuurd kan worden."

Tom Hiariej werd op 25 juli 1988 in Winschoten geboren en is afkomstig uit de eigen jeugdopleiding van FC Groningen. Hij speelde tot nu toe 123 wedstrijden in het eerste elftal. Dit seizoen is hij meestal één van de zes à zeven spelers van de 24-koppige A-selectie die buiten de wedstrijdselectie valt. Maaskant deed pas drie maal een beroep op hem als invaller; in het bekerduel tegen GVVV (26 september jl., zijn laatste wedstrijd die hij tot nu toe voor de FC speelde) stond hij in de basis maar werd vroegtijdig gewisseld.

 

Hiariej staat nog tot medio 2015 bij FC Groningen onder contract. Hiariej over een eventuele overgang naar een andere club: "Een overgang naar een andere club zal inderdaad wennen zijn. Ik speel al meer dan tien seizoenen bij FC Groningen, het zal dan heel raar voelen om ineens een ander shirt aan te trekken. Maar het is beter voor me dat ik aan voetballen toekom, dit seizoen zal dat bij FC Groningen heel moeilijk worden."

 

Tom Hiariej kampt momenteel met een hamstringblessure. Vorige week dinsdag leek hij voldoende hersteld te zijn om een helft met Jong FC Groningen mee te spelen, maar hij moest zich nog vóór de rust laten vervangen. Het gaat echter opnieuw de goede kant op. Hiariej: "Ik kan al weer gedeeltelijk met de groep meetrainen. Alleen het explosieve werk, als sprints, moet ik nog laten gaan. Ik verwacht nog een week, tot anderhalve week, de tijd nodig te hebben om volledig te kunnen aansluiten."

 

Hoe anders voelde Tom Hiariej zich op woensdagavond 23 januari 2008, bijna vijf jaar geleden alweer. Hij speelde een prima wedstrijd tegen N.E.C. en scoorde in de 90e minuut het laatste doelpunt van de wedstrijd. FC Groningen verpletterde de Gelderlanders met maar liefst 5-1. Met dank aan FCG Stats weten we in welke indrukwekkende samenstelling we die avond speelden:

 

Brian van Loo, Tom Hiariej, Gibril Sankoh, Arnold Kruiswijk, Shkodran Metaj, Rasmus Lindgren, Martijn Meerdink, Mark-Jan Fledderus (85' Martijn van der Laan), Goran Lovre, Stefan Nijland (64' Marcus Berg), Erik Nevland (73' Tim Matavz)

 

Een korte terugblik van RTV Noord:

 

 

Gisteren heeft RTV Noord opnieuw een interview met Tom Hiariej geplaatst. Tom gaf aan op dit moment waardering en plezier bij FC Groningen te missen, en op zoek is naar een andere club waar hij wél aan spelen zou toekomen. RTV Noord schrijft dat er echter nog geen concrete interesse in Hiariej is. Tom Hiariej zelf toonde zich strijdvaardig: "De echte Tom Hiariej hebben we nog niet gezien."

 

We hopen dat Tom Hiariej, een goede voetballer die afkomstig is uit de jeugdopleiding van FC Groningen, snel een mooie club vindt waar hij wél de waardering van de technische staf krijgt waardoor zich weer belangrijk gaat voelen. Dit verdient Tom!

 

 

Gerelateerd artikel:

 

12-11-2012 Tom Hiariej wil in winterstop graag worden verhuurd; FC Groningen werkt mee

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.