Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

325 gasten online

Femi op het laatste moment uit selectie van Nigeria gehaald

Vandaag zou hij aan een trainingskamp met het Nigeriaanse elftal beginnen als voorbereiding op de Africa Cup of Nations, maar gisteren kreeg Femi, samen met zes andere spelers, te horen dat hij toch niet bij de definitieve selectie hoort. Dit melden verschillende Nigeriaanse kranten, waaronder PM News en Daily Trust. Aangezien Femi de laatste tijd toch wel een vaste waarde was bij de Super Eagles, komt dit besluit nogal verrassend.

 

UPDATE: De FC meldt dit nieuws nu ook op haar clubsite, met als bron echter niet een mededeling van Femi zelf maar het Zuid-Afrikaanse tijdschrift Kick Off. Misschien kan onze Nigeriaanse vriend het nieuws nog even bevestigen?

 

In het Zuid-Afrikaanse Durban is gisteren het trainingskamp van Nigeria begonnen, waarvoor coach Shuaibu Amodu 32 spelers had uitgenodigd. Terwijl de spelers klaarstonden om te trainen, heeft de coach de namen bekend gemaakt van 8 spelers die niet tot de definitieve selectie behoren. Naast "onze" Femi gaat het onder andere ook om Dele Adeleye van Sparta Rotterdam. In de kranten wordt geen reden genoemd voor de keuze van de coach om juist deze spelers niet mee te nemen naar Angola, maar het lijkt voor wat betreft Femi niet onwaarschijnlijk dat zijn lange schorsing na de rode kaart in de wedstrijd tegen RKC (21 november 2009) en het daardoor ontbrekende wedstrijdritme, hier mede aan ten grondslag liggen.

 

FC Groningen zal er niet ontevreden over zijn dat het de komende, zware periode alsnog gebruik kan maken van de diensten van Femi. De vraag is echter hoe Femi dit mentaal kan verwerken. Hij zal zich vermoedelijk verheugd hebben op de deelname aan de Africa Cup, en dat hij nu op het laatste moment alsnog uit de selectie wordt geschrapt zal hem niet onberoerd laten. Ook is onbekend of Femi gelijk weer kan vertrekken bij het Nigeriaanse elftal, of dat hij alsnog aan het trainingskamp zal moeten deelnemen.