Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

139 gasten online

FC Groningen presenteert Rasmus Lindgren:

"Ik ben een teamspeler en gekomen om het team te helpen"

 

Onder het toeziend oog van zijn zaakwaarnemers, Søren en zijn zoon Kaj Lerby van Essel Sports Management, is Rasmus Lindgren vanmiddag door FC Groningen gepresenteerd. De clubloze Zweed, die gisteren 28 jaar oud is geworden, tekende een contract voor de duur van 3,5 jaar en ligt dus tot medio 2016 bij de Trots van het Noorden vast. Omdat zijn contract bij Red Bull Salzburg ná 1 september jl. is ontbonden is Lindgren pas vanaf 1 januari a.s. inzetbaar. Zijn komst is mede mogelijk gemaakt door een investeerder uit het investeringsfonds. Rasmus Lindgren zal spelen met rugnummer 23.

 

Hans Nijland opende de persconferentie en verklaarde dat het om drie redenen een mooie, bijzondere dag was voor het betaalde voetbal in het algemeen en voor FC Groningen in het bijzonder: 

  1. de overname van Eredivisie Live door Fox van mediatycoon Rupert Murdoch
  2. het debuut bij de selectie van het eerste elftal van de 16-jarige Richairo Zivkovic
  3. de rentree bij FC Groningen van Rasmus Lindgren

Aangezien Lindgren in augustus in de voorronde van de Champions League is uitgekomen voor Red Bull Salzburg kan hij dit seizoen geen CL-wedstrijden voor FC Groningen spelen, aldus een grappende Rasmus Lindgren, eerder vandaag tegen Hans Nijland.

 

Technisch manager Henk Veldmate gaf aan dat Rasmus Lindgren (die tussen 14-08-2005 en 27-01-2008 98 officiële wedstrijden voor de Trots van het Noorden heeft gespeeld) is gehaald om zijn voetbalkwaliteiten, om zijn persoonlijkheid en om zijn ervaring. FC Groningen heeft een jonge, talentolle selectie die echter wel wat meer ervaring en persoonlijkheid mag hebben. Lindgren is als middenvelder maar ook als centrale verdediger inzetbaar. Volgens de manager technische zaken is Rasmus niet meer de jonge speler die in 2005 van ajax kwam. Lindgren weet wat er op het veld gebeurt maar ook wat er moet gebeuren, aldus Veldmate. Hij kan reageren maar ook ageren en bovendien goed coachen. Hij zal een verlengstuk in het veld voor de trainer gaan worden en een impuls voor de jonge selectie zijn. Zijn fitheid is door Veldmate en Erwin van de Looi in Lindgrens geboorteplaats Landskrona, waar hij zijn conditie op peil hield, beoordeeld, en er is volgens de technisch manager bij Lindgren meer dan voldoende drive en motivatie aanwezig.

 

Veldmate noemde geen namen van spelers die door de andere kant van de deur van FC Groningen zullen lopen. In de winterstop mogen spelers verhuurd worden (korte termijn), en er zal voor wat betreft de lange termijn ook gekeken worden naar aflopende contracten. Verdere details over op handen staande personele mutaties werden niet verstrekt.

 

Kees Kwakman en Rasmus Lindgren

 

De zeer goed Nederlands sprekende Rasmus Lindgren zelf verklaarde trots en blij te zijn dat hij terug is in Groningen. Hij vertelde dat het een beetje als thuiskomen voelt; in Groningen heeft hij de mooiste jaren van zijn voetbalcarrière gehad. Zo herinnert hij zich de uitwedstrijd bij Fiorentina uit 2007: "De hele stad was groen." De laatste maand, toen er al over een mogelijke overgang naar FC Groningen gesproken was, heeft hij steeds meer kriebels gekregen om hier te gaan voetballen. Hij is een teamspeler die het team wil helpen. Hij zal dit doen in een shirt met rugnummer 23.

 

Lindgren gaf aan een mooie tijd bij FC Groningen en bij ajax te hebben gehad, en een leuke tijd bij Red Bull Salzburg, die door 'allerlei dingen' anders eindigde dan gepland. Het doel was om vervolgens terug te keren naar Scandinavië om dichterbij de families van hem en zijn partner te wonen. Dit gaf hij ook in het allereerste gesprek met Henk Veldmate aan, die hem benaderde kort nadat duidelijk was geworden dat Lindgren Salzburg zou verlaten. Lindgren antwoordde toen echter ook dat een terugkeer naar Zweden uitgesteld kon worden als er 'iets bijzonders' op zijn pad zou komen. Lindgren heeft de belangstelling van FC Groningen op zich in laten werken en beschouwt de rentree bij FC Groningen daadwerkelijk als iets bijzonders.

 

Er hadden nog een paar clubs belangstelling in zijn persoontje, maar de namen van de betreffende clubs wilde Rasmus niet prijsgeven.

 

Tijdens het perspraatje, eerder vanmiddag, heeft Robert Maaskant zich ook al kort over de komst Rasmus Lindgren uitgesproken. Maaskant gaf aan dat FC Groningen heeft gezocht naar extra persoonlijkheid, voetballend vermogen en een leiderstype. Lindgren voldoet hieraan, kan op meerdere posities spelen en zijn komst moet ook in toekomstperspectief worden gezien (verhuur/verkoop van andere spelers).

 

Foto's van de persconferentie:

 

301120121736_1
301120121737_1
301120121748_1
301120121749_1
301120121752_1
301120121756_1
301120121758_1
301120121762_1
301120121763_1
1/9 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.