Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

122 gasten online

Robert Maaskant zeer tevreden met komst Rasmus Lindgren:

"Rasmus heeft statuur van een aanvoerder"

Trainer Robert Maaskant heeft afgelopen vrijdag, de dag dat Rasmus Lindgren door FC Groningen is gepresenteerd, tegenover FCG Radio gezegd dat hij zeer tevreden is met de komst van de net 28 jaar geworden Zweed. Maaskant vertelde dat FC Groningen al langer op zoek was naar een echte persoonlijkheid, iemand die beschikt over voetballend vermogen en iemand die op meerdere posities kan spelen, en Rasmus Lindgren voldoet volgens de trainer aan deze criteria.

 

Henk Veldmate gaf tegenover FCG Radio overigens aan dat Lindgren ook als centrale verdediger kan en wellicht zal spelen. De komst van Lindgren is volgens Maaskant al een tijdje voorbereid. De trainer van FC Groningen typeert Lindgren als een goede prof die zijn waarde in de loop van de jaren heeft bewezen, niet alleen bij FC Groningen maar ook bij andere, grote clubs. Hij vindt dat Lindgren de statuur van een aanvoerder heeft, hetgeen hij bepaald niet onbelangrijk vindt in het huidige jonge elftal. Hij brengt rust aan de bal, wat er bij de huidige selectie volgens Maaskant nog wel eens aan ontbreekt, en hij heeft een uitstekende winnaarsmentaliteit.

 

Lindgren heeft al een poosje geen wedstrijden meer gespeeld en zal eerst moeten trainen. Maaskant hoopt hem al in december te kunnen begroeten, en wellicht kan hij dan in nog te organiseren vriendschappelijke wedstrijden in actie komen, zo vertelde Robert Maaskant. In januari gaat hij mee op trainingskamp naar Spanje om daar verder ritme op te doen.

Het interview met Robert Maaskant tegenover FCG Radio is op Tynaarlo Lokaal terug te luisteren (linksboven, Uitzending Gemist, zaterdag 1 december 2012, vanaf ca. 14 minuten). 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.