Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

86 gasten online

Teleurgestelde Tim Sparv wil wel graag bij FC Groningen blijven en hoopt dat de FC optie licht

In gesprek met Stefan Bleeker van OOG Radio en TV heeft Tim Sparv van zijn teleurstelling blijk gegeven over het feit dat hij opnieuw op de bank moet plaatsnemen. Net als tegen Heracles Almelo geeft Robert Maaskant morgenavond tegen ajax immers de voorkeur aan Femi. Maaskant heeft wel aan de Fin, die de laatste tijd juist in een goede vorm stak, uitgelegd waarom de keuze niet op hem is gevallen, maar Sparv is het niet met zijn trainer eens. Hij wil er nu op de trainingen alles aan doen om zich weer in de ploeg te spelen.

 

Robert Maaskant koos vorige week voor de wat balvastere Femi om iets meer risico te nemen, met een grotere kans om te winnen, zo verklaarde hij in een interview, eveneens met Bleeker. Met Sparv heb je heel veel controle en speel je wellicht gelijk. Het zit meer in het karakter van Maaskant om iets meer risico te nemen, zo gaf hij vanmiddag aan. Hij voegde er echter aan toe dat dit geen garantie is voor de toekomst, want hij vindt Sparv een uitstekende speler. Volgens Maaskant moet je als je iets wilt veranderen wel eens stappen nemen die in de ogen van velen niet logisch zijn.

 

Tim Sparv tekende per 1 januari 2010 een contract tot medio 2013; hij kwam transfervrij over van het Zweedse Halmstads BK. FC Groningen bezit een eenzijdige optie om de aan het einde van dit seizoen aflopende verbintenis met één seizoen te verlengen. Op de clubsite van FC Groningen staat een looptijd van het contract tot medio 2014 vermeld, maar dit is inclusief de optie, die nog niet is gelicht. Als het aan Sparv ligt wordt deze optie wél gelicht: hij wil graag bij FC Groningen blijven, zo vertelde hij in hetzelfde interview.

Tim Sparv speelde tot nu toe 94 officiële wedstrijden voor FC Groningen, waarin hij vier maal scoorde, 20 gele kaarten en één directe rode kaart pakte. In zijn eerste halve seizoen pakte hij geen enkele kaart, en ook dit seizoen staat de teller pas op één gele prent. Hij liep daar in de uitwedstrijd bij RKC Waalwijk tegenaan (bron: FCG Stats). 

 

De volledige interviews met Sparv en Maaskant zijn hier te beluisteren, onderaan het artikel.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.