Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

472 gasten online

"Richairo Zivkovic slaat FC Groningen A1 over en zal vaker met Jong FC Groningen en eerste selectie meespelen"

FC Groningen heeft het met Richairo Zivkovic afgesproken carrièrepad bijgesteld, zo bericht AD Sportwereld vandaag in een artikel dat veelbelovend kopt met 'Groningen ziet Zivkovic als grootste talent sinds Robben'. Zivkovic is pas 16 jaar jong en op papier nog een tweedejaars B-junior die nog twee jaren bij de A-junioren voor de boeg zou hebben, maar onlangs is besloten dat hij alleen nog de 'grote' wedstrijden voor FC Groningen B1 zou spelen en verder voor FC Groningen A1 zou uitkomen. Dit traject is inmiddels achterhaald: Richi laat zowel FC Groningen B1 als FC Groningen A1 verder voor wat het is en zal vaker met Jong FC Groningen en de eerste selectie meedoen.

 

Robert Maaskant: "We waren al zo'n traject ingegaan in overleg tussen mijn assistenten Dick Lukkien en Erwin van der Looi en de jeugdopleiding. Dat traject hebben we nu iets aangepast, omdat hij waarschijnlijk vaker bij de eerste selectie zal zitten. Zijn programma bevat school, fysieke belasting en voetbal. Zo zal hij niet meer in de A1 spelen, maar vaker bij Jong FC Groningen. We hebben een gedegen plan voor hem. Het is verstandig geweest dat hij voor FC Groningen heeft gekozen. Die jongen moet voetballen en daar krijgt hij bij ons de kans voor. Er zijn genoeg jongens die andere keuzes maken en het niet redden."

Robert Maaskant zegt tegenover AD Sportwereld dat hij Richairo Zivjkovic, die nog op de HAVO zit, erg talentvol vindt: "Hij bezit basiseigenschappen die gewoon uitzonderlijk goed zijn. Dan heb ik het over zijn snelheid en doelgerichtheid. Ik kan hem redelijk vergelijken met spelers als Moussa Dembélé en Demy de Zeeuw, die ik ook heb laten debuteren. Op dat niveau doet hij mee."

 

Het jeugdige talent zelf, dat vanavond voor de tweede keer op rij bij de selectie van het eerste elftal zit, is de nuchterheid zelve: "Tegenwoordig gaan spelers steeds vaker en op jongere leeftijd naar het buitenland. Dat was voor mij geen optie. Ik vond het veel verstandiger om hier te blijven. Je maakt afwegingen en daar was ik snel uit. Dit is wat ik wil. Ik moet eerst proberen in de basis te komen en daarna zien we wel verder."

 

Het feit dat Richairo Zivkovic niet meer met FC Groningen A1 zal meedoen (of wellicht slechts af en toe, bv. de topwedstrijden) betekent dat Arjen Hagenauw (18) en Jafar Arias (17), de twee centrumspitsen van FC Groningen A1, alle gelegenheid krijgen om zich verder te ontwikkelen.

 

Wij wensen Richairo Zivkovic vanavond heel veel plezier toe! Wie weet staat hij aan de basis van een mooi resultaat!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.