Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

307 gasten online

'Burnet in aanloop naar wedstrijd tegen ajax onbereikbaar voor FC Groningen'

Lorenzo Burnet was in aanloop naar de wedstrijd tegen zijn oude club voor de trainersstaf van FC Groningen onbereikbaar, zo meldt RTV Noord vanavond op haar website. Emil Johansson meldde zich vanmorgen om 8.00 uur ziek af bij de club. Hierdoor was het de bedoeling dat Burnet alsnog met de wedstrijdselectie mee zou reizen naar Amsterdam. Het lukte echter niemand van de club om hem aan de telefoon te krijgen. Ondertussen was wel te zien dat Burnet via whatsapp actief was op zijn telefoon.

 

FC Groningen bevestigt: "Lorenzo Burnet reageerde niet op telefoontjes en sms-jes maar communiceerde wel via WhatsApp"

FC Groningen heeft het bericht van RTV Noord op zondag 9 december 2012 op de clubsite bevestigd. De club schrijft:

 

Emil Johansson meldde zich op de wedstrijddag 's morgens om acht uur af bij de technische staf. Die heeft vervolgens geprobeerd Lorenzo Burnet te bereiken op zijn mobiel door middel van bellen en sms'en. Burnet die oorspronkelijk ontbrak bij 'de achttien' omdat 'het vuur' bij hem had ontbroken in de voorgaande drie dagen, reageerde pas heel laat hoewel de technische staf waarnam dat Burnet wel in de tussenliggende periode via WhatsApp had gecommuniceerd met zijn mobiele telefoon." Daarop werd door de technische staf besloten Beloften-speler Yoëll van Nieff als achttiende toe te voegen aan de selectie. Maaskant over de onbereikbaarheid van Burnet: "Hierover is het laatste woord nog niet gesproken, dit is ronduit amateuristisch. Ik zal hier dan ook consequenties aan verbinden."

 

Of Lorenzo Burnet nou wel of niet via WhatsApp communiceerde doet er wat ons betreft niet toe. Wij vinden dat een speler op een wedstrijddag altijd bereikbaar moet zijn. Als dat het niet geval is getuigt dat van onprofessionaliteit.

 

Het is overigens clubbeleid dat spelers die niet bij de selectie zitten wel aanwezig zijn bij de wedstrijd, ook bij uitwedstrijden. Ze reizen dan op eigen gelegenheid naar het stadion.

 

Het nut van bereikbaarheid bleek op zaterdag 20 augustus 2011. FC Groningen speelde een uitwedstrijd bij NAC Breda. Tom Hiariej werd onderweg naar Breda ziek, waarna Johan Kappelhof, die niet bij de selectie zat, in allerijl is opgetrommeld. Kappelhof startte vervolgens in de basis, als vervanger van Hiariej, zie ons artikel van die dag.

Robert Maaskant was na afloop van de wedstrijd in Amsterdam nog steeds erg verbolgen over de gang van zaken:"Hierover is het laatste woord nog niet gesproken, dit is ronduit amateuristisch. Ik zal hier ook consequenties aan verbinden." Wat de consequenties precies zullen zijn is vooralsnog onduidelijk. We nemen echter aan dat Lorenzo Burnet de komende weken niet tot de wedstrijdselectie zal behoren. Vandaag was Nick Bakker, bij afwezigheid van Emil Johansson, de linksback. 

 

Gelukkig was Yoëll van Nieff wel bereikbaar voor de club. Hij mocht de vrijgekomen plaats bij de selectie invullen en zat voor het eerst dit seizoen bij een wedstrijd van het eerste elftal op de bank.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.