Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

246 gasten online

Clubleiding van FC Groningen gaat dinsdag in gesprek met Lorenzo Burnet

Lorenzo Burnet, de meest besproken speler van FC Groningen van dit moment, heeft vanochtend met de technische staf van FC Groningen gepraat over zijn onbereikbaarheid, afgelopen zaterdag in de aanloop naar het duel tegen ajax. Over de uitkomst van het gesprek wil technisch manager Henk Veldmate niets loslaten, zo bericht RTV Noord. Burnet heeft vanochtend wel meegetraind met de overige spelers van de FC die zaterdag niet in de basis stonden (foto's van de training zijn hier te zien), maar het 'incident' krijgt nog een staartje: morgen wil ook de clubleiding van FC Groningen met Lorenzo Burnet om de tafel, aldus RTV Noord.

 

Het bestuur wil van hem weten waarom hij zaterdag telefonisch niet bereikbaar was. Het was immers de bedoeling dat hij de zieke Emil Johansson zou vervangen.

 

RTV Noord vulde het stuk later aan. Lorenzo Burnet tegenover Henk Elderman, die Burnet vandaag heeft gesproken: "Ik zit met de kwestie in m'n maag, maar het hoe en waarom vertel ik alleen aan de mensen van de club", en dat hij benadrukt dat hij niet aanstuurt op een vertrek bij FC Groningen en zich de komende tijd wil bewijzen als linksback.

 


Lichte sanctie voor Lorenzo Burnet: Burnet moet extra maatschappelijke activiteiten van FC Groningen bijwonen

Robert Maaskant tegenover VI.nl: "Het is niet echt een boete. We hebben met elkaar gesproken en het was de ene waarheid tegen de andere. Hij zei dat het netwerk van Telfort was weggevallen. Daar heb ik mijn twijfels bij. Toch moeten we het niet te groot maken allemaal. Lorenzo blijft gewoon meetrainen en gaat vast zijn leven beteren."

 

UPDATE dinsdag 11 november 2012:

FC Groningen meldt: "Situatie met Burnet uitgesproken"

Er kan een streep onder het 'incident' rond Lorenzo Burnet gezet worden. De club schrijft op de clubsite: "FC Groningen heeft met Lorenzo Burnet om tafel gezeten om zijn situatie te bespreken. Nadat trainer en speler eerder al met elkaar over de situatie spraken, schoof vandaag de clubleiding aan tafel met Burnet. Manager technische zaken Henk Veldmate laat na dit onderhoud weten dat de zaak is uitgesproken en afgesloten. “Burnet heeft van de situatie geleerd en dat is het belangrijkste. Daarnaast zal hij tot aan de kerstdagen buiten de trainingen om twee dagdelen meelopen met een accountmanager van de commerciële afdeling, meedraaien in de organisatie van een maatschappelijk project en met algemeen directeur Hans Nijland meegaan naar een lezing. Dit zien wij niet als een straf maar om hem inzicht te geven in wat er buiten het voetbal om bij een voetbalclub allemaal nog meer komt kijken.” Veldmate geeft aan dat hiermee de kous af is en dat Burnet gewoon de trainingen die op het programma staan zal volgen. De clubleiding ziet ook geen belemmeringen om Burnet niet bij de wedstrijdselectie te laten behoren. De eindbeslissing hierover ligt uiteraard bij Robert Maaskant, de verantwoordelijk hoofdtrainer."

 

Frederick Stokker van RTV Noord schrijft op Twitter: "Burnet heeft 'taakstraf' niet alleen te danken nav onbereikbaarheid, heeft zich al eerder niet professioneel genoeg gedragen."

Gerelateerde artikelen:

 

10-12-2012 Género Zeefuik na week afwezigheid terug op veld; ook Lorenzo Burnet present

08-12-2012 'Burnet in aanloop naar wedstrijd tegen ajax onbereikbaar voor FC Groningen'

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.