Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

234 gasten online

Kirm: "Voorzetten lopen aardig; Maaskant verwacht meer doelpunten van mij"

In een uitgebreid interview met Stef de Bont van Voetbal International komt Andraz Kirm vandaag aan het woord. Afgelopen zomer was FC Groningen op zoek naar een geschikte buitenspeler, waarna Hans Nijland telefonisch contact met Tim Matavz heeft opgenomen om te vragen wat de ex-speler van de Trots van het Noorden van zijn landgenoot vond, die al enige tijd op het lijstje van de scouts van FC Groningen stond en ook door Robert Maaskant werd voorgedragen. Matavz bedacht zich geen moment en gaf zijn landgenoot een prima referentie: "Daar krijgen jullie geen spijt van", aldus Matavz, die bij het nationale elftal van Slovenië Kirms maatje is.

 

Andraz Kirm: "Een paar weken voordat ik hier tekende, sprak ik uitgebreid met Tim. Ik wist dat de club me in de gaten hield en dus vroeg ik naar zijn mening. We zijn goede vrienden, kennen elkaar van het nationale elftal. Hij zei dat ik niet moest twijfelen, dat FC Groningen een geweldige club was."

Robert Maaskant motiveert de komst van Andraz Kirm als volgt: "Ik heb hem niet meegenomen. Aan het begin van het seizoen hadden we met Mitchell Schet en Filip Kostic maar twee buitenspelers. Kostic bracht op dat moment nog te weinig en we constateerden dat we echt tekort kwamen. Er moest wat gebeuren. FC Groningen volgde Kirm al langere tijd en ja, ik wist wat ik aan hem had. Vandaar dat we er snel uit waren. Kirm is een ideale prof en een goede voetballer. Iemand aan wie de jonge jongens zich kunnen optrekken.

 

 

Andraz Kirm zegt dat de supporters geen wonderen moeten verwachten: "Ik ben niet het type aanvaller dat een verdediger vier, vijf keer wil passeren. Ik wil de diepte in en meteen een voorzet geven. Ik ben de man van de assist."

 

Trainer Robert Maaskant zegt dat hij tot nu toe pas twee keer de echte Kirm heeft gezien en bovendien meer doelpunten van hem verwacht. Kirm is het hier mee eens: "Robert kent me door en door. Hij kent mijn kwaliteiten, maar ook mijn zwaktes. Mijn voorzetten lopen best aardig, alleen heb ik de pech dat er nog weinig uit wordt gescoord. Zelf moet ik ook meer gaan scoren. Ik heb bij mijn vorige clubs bewezen dat ik dat kan. (Kirm was met negen doelpunten clubtopscorer in het seizoen (2010-2011) dat Wisla Kraków Pools kampioen werd onder trainer Robert Maaskant - red.) Toch ben ik geen Tim Matavz of Dusan Tadic. Tim vertelde mij over de status van Tadic in Groningen. Ik zal hem nooit opvolgen; zo'n speler ben ik niet. Ik word niet de nieuwe cultheld, maar ik kan wél belangrijk zijn. Geef FC Groningen en mij even de tijd. Op de training zie ik de mooiste dingen, maar dat komt er op het veld nog niet altijd uit. De club wil zich kwalificeren voor de play-offs voor Europees voetbal. Dat moet met dit elftal mogelijk zijn."

 

Voor (veel) meer info's over het leven en de carrière van Andraz Kirm, naar ons idee de speler met misschien wel de beste voorzet in de selectie van FC Groningen, en zijn visie op het Sloveense voetbal verwijzen we naar het interview, dat in deze week in Voetbal International drie pagina's beslaat!

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.