Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

309 gasten online

Servische politie ondervraagt ook Filip Kostic

Zoran Pavlovic en twee medewerkers van Radnicki 1923 zijn niet de enige personen die naar aanleiding van de transfer van Filip Kostic naar FC Groningen met de Servische politie in aanraking zijn gekomen. Kostic zelf is ook door de politie ondervraagd tijdens een zitting, zo schrijft Sportski žurnal vandaag. Het gaat allemaal om het gat van € 550.000 dat gaapt tussen de door FC Groningen op de clubsite gecommuniceerde transfersom ad € 1,25 miljoen en het bedrag dat Radnicki 1923 van FC Groningen op de clubsite zegt te hebben ontvangen, nl. € 700.000.

 

Filip Kostic kon tijdens het verhoor echter geen opheldering geven over de geldstromen die tussen clubs en zaakwaarnemers zijn gelopen. Kostic heeft aangegeven dat hij eerst naar Club Brugge zou gaan, maar dat de Belgische club steeds weer met andere voorwaarden kwam, waarna FC Groningen met een aanbod kwam waarmee alle partijen akkoord zijn gegaan. Filip Kostic zegt dat zijn contract duidelijk is en dat hij alles ontvangt waarop hij recht heeft. Hij is zijn zaakwaarnemer, Zoran Pavlovic, dankbaar voor alles wat deze voor hem heeft gedaan en hij betreurt diens arrestatie en de schade voor de reputatie van 'de club' (kan slaan op zowel FC Groningen als Radnicki 1923-red.). De politie zal met de uitlatingen van Filip Kostic, die tot 3 januari a.s. in Servië zal zijn en dan met FC Groningen op trainingskamp in Spanje zal gaan, niets zijn opgeschoten.

 

Inmiddels heeft het Dagblad van het Noorden contact gehad met Hans Nijland over het bedrag ad € 550.000 dat hoogstwaarschijnlijk in termijnen in de zakken van Pavlovic zal verdwijnen - een waanzinnig hoge fee voor een transfer in deze orde van grootte waarmee FC Groningen in onze ogen nooit en te nimmer akkoord had mogen gaan. Normaal gesproken strijkt een zaakwaarnemer 'slechts' ca. 10% van de transfersom op. De vraagtekens over de gang van zaken zijn na dit interview bepaald niet verdwenen.

Nijland zegt dat de Radnicki 1923 de overeengekomen transfervergoeding inmiddels 'conform de afspraken' volledig heeft ontvangen; "Aan de zaakwaarnemer moeten wij nog één termijn betalen. Ik ga niet in op de splitsing van de bedragen. De contracten zijn getekend met geheimhouding en zwijgplicht.

 

Hand Nijland over het gecommuniceerde transferbedrag ad € 1,25 miljoen: "Het is het bedrag voor zowel de club als de zaakwaarnemer." Op 10 april jl. schreef FC Groningen echter op de clubsite: "De FC betaalt voor de linkervleugelaanvaller een transfersom van 1.250.000 euro aan de huidige club van Kostic, FK Radnicki 1923." Het moge duidelijk zijn dat beide uitspraken met elkaar in tegenspraak zijn (behalve als de vergoeding voor de zaakwaarnemer € 0,- bedraagt). We zijn dan ook benieuwd hoe de vork nu werkelijk in de steel zit. Volgens Radnicki 1923 heeft FC Groningen aan Radnicki € 700.000 heeft betaald, en wel in twee termijnen (één van € 200.000 en één van € 500.000). Zoran Pavlovic zal dan het exorbitante bedrag ad € 550.000 opstrijken. Hierdoor komen de totale kosten voor FC Groningen uit op € 1,25 miljoen.

 

De vraag is waarom er nu diverse personen zijn opgepakt. Kennelijk ligt één en ander toch schimmiger dan hierboven geschetst.

 

Gerelateerde artikelen:

 

24-12-2012 Opnieuw ophef rond transfer Filip Kostic: zaakwaarnemer Kostic en medewerkers Radnicki gearresteerd

29-04-2012 Technisch manager Radnicki trekt rechtsgeldigheid transfer Filip Kostic in twijfel

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.