Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

141 gasten online

Radnicki 1923 ziet reputatie door FC Groningen beschadigd en verlangt van de FC openheid over transfer Filip Kostic

Stand van zaken dinsdag 1 januari 2013:

Vanuit Servië zullen er voorlopig maar weinig nieuwjaarswensen richting FC Groningen worden gestuurd. De clubleiding van Radnicki 1923, de vorige club van Filip Kostic, heeft op de valreep van 2012 opnieuw een artikel geplaatst. In het stuk wordt gezegd dat FC Groningen de reputatie van Radnicki 1923 en van de stad waar deze club speelt, Kragujevac, schaadt doordat de Trots van het Noorden zich naar de mening van de Servische club hult in stilzwijgen en niet open en transparant is over de door FC Groningen aan Radnicki 1923 betaalde transfersom voor de overgang van Filip Kostic.

 

Radnicki 1923, dat dit jaar 90 jaar bestaat, geeft nog eens aan hoe de vork in de steel zit: de transfersom bedroeg € 700.000, die door FC Groningen in twee termijnen is betaald. Radnicki 1923 roept FC Groningen op om bekend te maken hoeveel geld het aan Radnicki 1923 heeft overgemaakt. De clubleiding van de Servische club wil nl. niet dat de goede naam en reputatie van Radnicki, naar eigen zeggen behorend bij de top vijf van Servië, te grabbel wordt gegooid door 'niet-geverifieerde en onnauwkeurige informatie'.

 

"Op woensdag 8 januari 2013 bijzondere ontdekkingen rond de transfer van Filip Kostic"

Stef de Bont van Voetbal International kondigt op dinsdag 8 januari 2013 op Twitter aan dat er morgen door zijn VI-collega's Tom Knipping en Iwan van Duren bijzondere ontdekkingen rond de transfer van Filip Kostic worden onthuld. Beide journalisten hebben eerder het boek Voetbal & Maffia geschreven. Het boek schetst "een ontluisterend beeld hoe het topvoetbal steeds meer in de greep raakt van de georganiseerde misdaad." We zijn benieuwd wat de heren inzake de transfer van Filip Kostic te melden hebben....

 

Wat ons betreft het minst ongunstige scenario:

FC Groningen heeft € 700.000 aan Radnicki betaald en € 550.000 aan Zoran Pavlovic, de zaakwaarnemer van Filip Kostic. De melding op de clubsite van de FC dat aan Radnicki € 1,25 miljoen is betaald houden we dan maar even op een 'slip of the pen', geschreven had in dat geval moeten worden dat het bedrag ad € 1,25 miljoen incl. de (absurd hoge) fee voor Pavlovic was. Dat FC Groningen zich dan inlaat met het betalen van een provisie van 79% aan een zaakwaarnemer (550.000/700.000), daar waar 10% gangbaar is, en dat op die manier Kostic voor de neus van Club Brugge is weggekaapt, is dan wel verwerpelijk en zeker niet des FC Groningens, maar niet strafbaar.

 

Bij FC Groningen werken mensen met kennis van zaken, en Hans Nijland zegt dat FC Groningen geen blaam treft en dat het één en ander door de FBO heeft laten toetsen. Daar moeten we dan maar op vertrouwen.

 

Als Pavlovic over het bedrag ad € 550.000 bv. niet de vereiste afdrachten heeft betaald, en daardoor is opgepakt, dan treft FC Groningen inderdaad geen blaam (aannemende dat het niet zelf die afdrachten had moeten doorvoeren om Pavlovic dan pas uit te betalen). Als twee clubmensen van Radnicki zijn opgepakt omdat de statuten van de club op slinkse wijze zijn veranderd (hierover schreven we in april 2012 al), ook dan zou FC Groningen geen blaam treffen.

 

We hopen dat FC Groningen werkelijk dacht met Filip Kostic een nieuwe parel te hebben binnengesleept die wel € 1,25 miljoen waard was. De verdeling van die centen zou de FC dan wellicht worst zijn geweest, aannemende dat Kostic voor een veelvoud zou worden doorverkocht. Dit zou dan achteraf hooguit een behoorlijke gok zijn geweest die in onze ogen een kritische na-analyse zou vereisen.

 

De Bont zal echter niet voor niks zeggen dat Knipping en Van Duren 'bijzondere ontdekkingen' hebben gedaan. Het zaakje stinkt ons nog altijd net even te veel. Morgen meer...

 

Eerste training 2013 van Radnicki 1923 uitgesteld door politieonderzoek

Inmiddels loopt de voorbereiding van Radnicki 1923 op de tweede seizoenshelft vertraging op door het lopende politieonderzoek (dat reeds tot arrestatie van Radnicki-medewerkers Nebojša Vasiljević en Darko Stojanović en zaakwaarnemer Zoran Pavlović heeft geleid), zo bericht Sportski Zurnal. De spelers zouden de training morgen (woensdag) hervatten, maar dit is uitgesteld naar a.s. vrijdag. Wie de training zal leiden is ook nog niet duidelijk. De einddatum van het contract van trainer Dejanu Đurđeviću is nl. verstreken...

Stand van zaken dinsdag 1 januari 2013:

 

De uitlatingen van de clubleiding van Radnicki 1923 zijn opvallend te noemen. FC Groningen heeft op 10 april 2012 op de clubsite nl. duidelijk gezegd hoeveel er voor Filip Kostic betaald wordt: "De FC betaalt voor de linkervleugelaanvaller een transfersom van 1.250.000 euro aan de huidige club van Kostic, FK Radnicki 1923." Radnicki 1923 bestrijdt dit echter en geeft aan dat het van FC Groningen slechts de overeengekomen € 700.000 heeft ontvangen.

 

Wij nemen aan dat de door FC Groningen genoemde zin niet klopt en dat bedoeld is dat de aan Zoran Pavlovic, de zaakwaarnemer van Filip Kostic, verschuldigde fee ad € 550.000 in het totaal bedrag van € 1.250.000 is begrepen. 

 

De clubleiding van Radnicki 1923 geeft in het persbulletin aan dat het niets te verbergen heeft en dat het open en transparant werkt, met inachtneming van alle regels en het betalen van alle verplichtingen. Er wordt strijdvaardig afgesloten met "Radnicki 1923 is een serieuze club, de stad Kragujevac is een serieuze stad en we staan ​​achter onze woorden en beslissingen, en we zullen niet toestaan ​​dat anderen iets waarin we veel werk, inspanning, tijd en geld hebben gestoken vernietigen. Wij zullen de overwinnaar zijn van deze strijd, want de waarheid wint altijd!"

 

Naast Zoran Pavlovic zijn twee werknemers van Radnicki 1923 gearresteerd. Het lijkt erop dat de Servische club nu met de beschuldigende vinger naar FC Groningen wijst doordat het in de ogen van Radnicki 1923 niet open en transparant is geweest.

 

Wij hebben het gevoel dat de beerput rondom de transfer van Filip Kostic nog niet geheel is gesloten...

 

Hans Nijland op woensdag 2 januari 2013: "FC Groningen treft geen blaam; wat Radnicki mogelijk zelf heeft afgesproken met de zaakwaarnemer, is natuurlijk niet aan ons"

Hans Nijland komt op woensdag 2 januari 2013 in de papieren editie van Voetbal International aan het woord. Nijland: "Wij zijn zeer verrast door deze ontwikkelingen. Pavlovic schijnt te zijn opgepakt en ik heb me ook laten vertellen dat Filip is verhoord. Het overige nieuws vernemen wij vanuit de media. Pavlovic was schriftelijk gemachtigd om namens Radnicki zaken te doen met ons. Dat is een normale gang van zaken. Hij is een FIFA-agent met wie we eerder zaken hebben gedaan bij de transfer van Tadic. Bovendien behartigt hij de belangen van Filip Djuricic van sc Heerenveen. Ik heb geen reden aan zijn integriteit te twijfelen. Als Pavlovic op vrije voeten is, gaan we zeker met elkaar om de tafel om alles op te helderen. Wij hebben het contract destijds laten bekijken door de FBO (Federatie van Betaald Voetbal Organisaties - red.) en ons aan de betalingsregeling gehouden."

 

Nijland over 'de centerij': "Ik praat niet over de verdeling. Dat is afgesproken toen we het contract afsloten. Daarnaast is nu justitie ermee bezig, dus lijkt het me niet verstandig er verder op in te gaan. Laat ze het daar maar uitzoeken. Wij hebben naar eer en geweten gehandeld en daarmee is voor ons de kous af. Wat Radnicki mogelijk zelf heeft afgesproken met de zaakwaarnemer, is natuurlijk niet aan ons."

 

De uitlatingen van Hans Nijland zijn bijzonder te noemen. Zo ontkent Filip Djuricic in het blad ook maar iets met Zoran Pavlovic te maken te hebben: "Ik weet niets van hem en heb niets met hem te maken." Verder is het niet Radnicki maar FC Groningen dat iets met Zoran Pavlovic, de zaakwaarnemer van Filip Kostic en Dusan Tadic, zal hebben afgesproken. Wordt ongetwijfeld vervolgd, het zaakje stinkt ons net even te veel...

 

Gerelateerde artikelen:

 

28-12-2012 Servische politie ondervraagt ook Filip Kostic

24-12-2012 Opnieuw ophef rond transfer Filip Kostic: zaakwaarnemer Kostic en medewerkers Radnicki gearresteerd

29-04-2012 Technisch manager Radnicki trekt rechtsgeldigheid transfer Filip Kostic in twijfel

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.