Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

140 gasten online

Jonas Ivens sluit langer verblijf bij Waasland-Beveren niet uit

Daar waar gefrustreerde en overbetaalde ex-werknemers als Nicklas Pedersen en Thomas Enevoldsen elke gelegenheid aangrijpen om na te trappen naar hun voormalige werkgever FC Groningen, daar geeft Jonas Ivens opnieuw aan uit het goede hout gesneden te zijn. In een interview met Soccernews zegt hij dat hij het al tijdens de voorbereiding op het huidige seizoen voelde aankomen dat Robert Maaskant in hem geen basisspeler zou zien.

 

Hij schopt niet na richting de trainer, ook al had hij het moeilijk met de keuze van de trainersstaf: "Mentaal had ik het er inderdaad moeilijk mee om zo weinig te spelen de laatste maanden. Dat was toch een nieuw gegeven voor mij. Dan heb je zelf de keuze hoe je daarmee omgaat: ofwel laat je je hangen, ofwel train je extra bij om fit te blijven. Ik koos voor het tweede. Ik deed buiten de reguliere trainingen om, veel extra arbeid, waaruit ik dan mijn voldoening haalde. Natuurlijk is dat niet hetzelfde dan de voldoening die je haalt uit de wedstrijden, maar hierdoor bleef ik wel hartstikke fit en conditioneel ondervond ik nooit problemen. Ik kan niet zeggen dat mijn relatie met de trainer slecht was, want ik kreeg altijd uitleg waarom hij bepaalde keuzes maakte."

 

Hij wilde dit vervolgens nog even aankijken: "Ik had voor mezelf uitgemaakt dat ik tot de winter de situatie zou bekijken en dan zou evalueren voor mezelf of ik genoeg aan spelen toe kwam en daaruit mijn conclusies zou trekken."

 

Inmiddels is hij tot het einde van dit seizoen aan Waasland-Beveren verhuurd, en wat Jonas Ivens betreft krijgt zijn verhuurperiode wellicht een vervolg.

Ivens:"Zelf heb ik veel zin in mijn uitleenbeurt bij Waasland-Beveren. Ik heb natuurlijk mijn jeugd bij Beveren doorlopen en ik ken het reilen en zeilen binnen de club. Ze hebben me een indruk gelaten dat ze een stabiele eersteklasser willen worden. Het is natuurlijk nog een club die in volle opbouw is om dit te worden. De trainer is ook iemand die weet hoe hij dit moet doen, aangezien hij dit met succes heeft toegepast bij Cercle Brugge. Ik heb er enorm veel vertrouwen in dat dat gaat lukken en daarom is een verlengd verblijf bij de club zeker een mogelijkheid voor mij."

 

Hij denkt dat de supporters van FC Groningen een spannend vervolg van de competitie tegemoet kunnen zien: "In het begin van de competitie hadden we natuurlijk een niet zo makkelijk programma, met onder andere Twente en PSV. Daardoor was het puntenaantal dat we hadden, misschien een beetje vertekend. Daarna herpakten we ons toch goed, met een tiende plaats na zeventien wedstrijden. Een verbetering ten opzichte van vorige seizoenen is dat we nu ook uit punten kunnen meegraaien. Dat is toch een stap die de ploeg gemaakt heeft in de heenronde. De ploegen in de middencategorie zijn allemaal aan elkaar gewaagd. Het zal tot het einde van het seizoen vechten worden voor de play-off plaatsen voor Europees voetbal."

 

Wij hebben vaak gezien dat Jonas Ivens na een training alleen op het trainingsveld achterbleef om voor zichzelf nog een aantal oefeningen te doen. Waasland-Beveren noemt hem op de Belgische clubsite terecht een gedreven voetballer en is blij met hem: "Het eerste cadeautje voor volgend jaar is uitgedeeld. FC Groningen leent Jonas Ivens tot einde dit seizoen uit aan onze club."

 

 

In de pers is hij op niet één discutabele uitlating te betrappen, ook al bevindt hij zich zich al geruime tijd in een moeilijke situatie en zal hij zich zijn carrière bij FC Groningen anders hebben voorgesteld. Als er één speler is die we ook buiten FC Groningen heel veel succes wensen, dan is het Jonas Ivens!

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.