Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

355 gasten online

Wie valt buiten de boot voor het trainingskamp van FC Groningen?

Na de spelerswisselingen in de A- en B-selectie van FC Groningen, die tot nu toe bescheiden in aantal zijn geweest, telt de A-selectie 23 spelers en de B-kern bestaat uit 10 spelers. Tijdelijk vertrokken zijn Jonas Ivens, Tom Hiariej, Robby Holder en Jesse Renken; aangetrokken is Rasmus Lindgren. Voor de volledigheid hebben we de volledige spelerslijst onderaan dit artikel gevoegd.

 

Vanochtend hebben 29 spelers op het TCN trainingsveld een training afgewerkt. Afwezig waren Género Zeefuik, Filip Kostic en Emil Johansson vanwege ziekte en Paulo Francisco die al weken met een knieblessure kampt. Vandaag is bekend geworden dat er morgen 24 spelers naar Spanje zullen afreizen om zich op een trainingskamp te storten. Het niet onaardige Hotel Oliva Nova Golf waar overnacht zal worden is hierboven afgebeeld.

 

Robert Maaskant heeft al een aantal malen aangegeven na de winterstop met een vaste groep te willen werken omdat hij de huidige selectie te groot vindt. De grote vraag is nu: uit welke spelers bestaat de groep van 24 spelers die morgen in het vliegtuig zullen stappen en waaruit naar ons idee in het restant van de competitie wekelijks de wedstrijdselectie zal worden geformeerd?

 

Hans Nijland heeft op Twitter gemeld dat Género Zeefuik door griep is geveld en a.s. dinsdag samen met Nijland naar Spanje vliegt, indien de spits tijdig hersteld is.

 

Blijft Hyun Jun Suk achter in Groningen?

Of Hyun Jun Suk meegaat naar Spanje is voor ons de grote vraag. Zijn tweet "한국에서 다시시작하고싶다.... " en de reacties daarop lijken op een ongelukkig gevoel en wellicht een terugkeer naar Zuid-Korea te duiden.

 

UPDATE: Johansson, Jones en Suk gaan niet mee naar trainingskamp;

uit de B-kern Bakker, Ben Moussa, Letschert, Van Nieff en Zivkovic genomineerd

FC Groningen heeft op de clubsite de volledige lijst van 24 spelers gepubliceerd die meegaan naar Spanje. Género Zeefuik zit hiet nog niet bij; als hij tijdig is hersteld zal hij de groep volgende week dinsdag achterna reizen. Definitief niet bij de groep zitten Emil Johansson, Matías Jones en Hyun Jun Suk. Uit de B-kern gaan vijf spelers mee: Nick Bakker, Hilal Ben Moussa, Timo Letschert, Yoëll van Nieff en Richairo Zivkovic. De groep is derhalve als volgt samengesteld:


Luciano da Silva, Marco Bizot, Johan Kappelhof, Stefano Magnasco, Virgil van Dijk, Oluwafemi Ajilore, Kees Kwakman, Nick Bakker, Lorenzo Burnet, Yoëll van Nieff, Rasmus Lindgren, Maikel Kieftenbeld, Michael de Leeuw, Paco van Moorsel, Tim Sparv, Hilal Ben Moussa, Timo Letschert, Mitchell Schet, Leandro Bacuna, David Texeira, Richairo Zivkovic, Andraz Kirm, Henk Bos, Filip Kostic en (eventueel) Género Zeefuik

 

Toelichting Robert Maaskant: "Bij de samenstelling van de groep voor dit trainingskamp hebben we gekeken naar een dubbele bezetting van alle posities, in combinatie met een aanvulling van talentvolle jongens."


Inmiddels hebben we een fotoreportage van de training van vrijdagochtend geplaatst!

Wij denken dat niet iedereen van de A-selectie zal worden uitverkoren om mee te mogen naar Oliva. Robert Maaskant zal primair de voorkeur geven aan kwaliteit. Richairo Zivkovic, die we voor het gemak bij de B-kern hebben geteld, en Nick Bakker zullen dan ook ongetwijfeld meereizen. Dit betekent dat er dan een speler van de hoofdmacht gedwongen in Groningen achter moet blijven. Als echter ook Hilal Ben Moussa en Yoëll van Nieff, twee spelers van de B-kern in wie potentiële A-selectiespelers worden gezien, deel zullen uitmaken van de spelersgroep die aan het trainingskamp zullen meedoen, dan zullen er meer afvallers zijn. Wij denken dat het nog lang geen uitgemaakte zaak is dat Emil Johansson (naar ons idee al veel te lang ziek - speelt er mogelijk een transfer?), Filip Kostic, Hyun Jun Suk en Matías Jones in de plannen van de trainersstaf voor wat betreft de tweede seizoenshelft voorkomen. In lijn hiermee zou het niet onlogisch zijn als de afvallers van het trainingskamp uit dit viertal worden gekozen. 

 

We denken later vanmiddag de definitieve groep van 24 spelers te kunnen noemen die de Spaanse zon zullen opzoeken.

 

Hotel Oliva Nova Golf - hier is het voor de heren wel een weekje uit te houden

 

De A- en B-selectie van FC Groningen zien er op dit moment als volgt uit:

 

A-selectie (23 spelers) (in hoofdletters de naam op het shirt):

 

1 Marco BIZOT
26  LUCIANO da Silva

 

2 Johan KAPPELHOF
5 Emil JOHANSSON
4 Virgil VAN DIJK
18 Lorenzo BURNET
29 Stefano MAGNASCO

 

6 Maikel KIEFTENBELD
7 Leandro BACUNA
8 Tim SPARV
14 Kees KWAKMAN
15 Oluwafemi AJILORE
20 Paco VAN MOORSEL
21 Michael DE LEEUW
23 Rasmus LINDGREN

 

9 David TEXEIRA
10 Filip KOSTIC
11 SUK Hyun-Jun
12 Matias JONES

17 Andraz KIRM
19 Mitchell SCHET
27 Henk BOS
36 Genero ZEEFUIK

 

B-kern (10 spelers) (in hoofdletters de naam op het shirt):

 

38 Stefan VAN DER LEI

30 Richairo ZIVKOVIC
32 Timo LETSCHERT
33 Atilay BATBAY
34 Nick BAKKER
35 Paulo FRANCISCO

37 Joey POTVEER
39 Hilal BEN MOUSSA
41 Yoëll VAN NIEFF
42 Alexander CRISTOVAO

 

FC Groningen schrijft over Zeefuik, Kostic en Johansson het volgende op de clubsite:

 

Género Zeefuik en Filip Kostic

Zeefuik en Kostic meldden zich vrijdagochtend vroeg met griep(verschijnselen) in Euroborg. De spits had koorts en werd linea recta terug naar huis gestuurd. Daar moet hij de komende dagen herstellen van zijn griepaanval, zodat Zeefuik eventueel dinsdag alsnog naar Oliva kan reizen.


Kostic zal naar verwachting zaterdagochtend in alle vroegte wel gewoon kunnen aansluiten bij het vertrek naar Spanje. “Hij had lichte griepverschijnselen”, laat trainer Robert Maaskant weten. “Wij hebben hem uit voorzorg naar de rest van de groep toe naar huis gestuurd. We verwachten Filip morgenochtend gewoon weer hier zodat hij mee kan vliegen naar Oliva.”

 

Emil Johansson

De verdediger is nog in Zweden. Maaskant daarover: “Emil blijft nog een week langer in Zweden om helemaal te herstellen. Hij was nog niet volledig fit. Daarnaast geven we hem nog de ruimte om zich te oriënteren op een eventueel nieuwe club.” Algemeen directeur Hans Nijland laat weten dat Johansson in de belangstelling staat van IFK Göteborg.

 

Fotoreportage van de training van vrijdag 4 januari 2013 van Eric:

 

DSC_6748
DSC_6749
DSC_6750
DSC_6752
DSC_6754
DSC_6755
DSC_6758
DSC_6761
DSC_6765
DSC_6767
DSC_6771
DSC_6773
DSC_6778
DSC_6779
DSC_6781
DSC_6783
DSC_6789
DSC_6803
DSC_6804
DSC_6806
DSC_6810
DSC_6819
DSC_6822
DSC_6824
DSC_6825
DSC_6831
DSC_6838
01/27 
start stop bwd fwd

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.