Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

155 gasten online

Finse aanwinst Sparv pas 80% fit maar gaat wel mee naar trainingskamp Portugal; Heerenveen-thuis komt mogelijk te vroeg voor hem

Na afloop van de opnames voor het RTV Noord-programma Sport om Toavel, waarin Tim Sparv morgen in het item met Martin Drent zijn opwachting zal maken, hebben wij met een paar programmamakers van de noordelijke zender gesproken. Tim Sparv blijkt naar eigen zeggen pas 80% fit te zijn. Hij reist vrijdag wel met zijn kersverse ploeggenoten af naar Portugal, maar Heerenveen-thuis van woensdag 20 januari a.s. komt vermoedelijk nog te vroeg. Een fikse tegenvaller. De uitzending van Sport om Toavel, donderdag om 18:18 uur, is wel een stevige aanrader, liefhebbers van Martin Drent zullen aan hun trekken komen!

Onze Fin "maakt hem in". En volgens cameraman Jan Sliep zit er een goeie kop op Sparv. Kiek'n, dus!

 

Morgen worden de overige drie twijfelgevallen in de selectie van Ron Jans aan een nader medisch onderzoek onderworpen om te kijken of ze de rest van de ploeg naar Portugal kunnen vergezellen. Het gaat om Tom Hiariej, Koen van de Laak en Morten Nordstrand. Voor laatstgenoemde is het trainingskamp cruciaal voor de beslissing die vóór 1 maart a.s. genomen moet worden omtrent zijn persoontje (zo deze beslissing intern niet al lang is genomen.) Mocht de Deen nog altijd geblesseerd zijn en om die reden niet aan het zonnige trainingskamp kunnen deelnemen, dan zit zijn carrière bij de Trots van het Noorden er aan het einde van dit seizoen onherroepelijk op en zal hij terugkeren bij  de club van wie we hem huren, FC Kopenhagen.

 

Maar de eerlijkheid gebiedt ons te zeggen dat we ons absoluut niet kunnen voorstellen dat de FC bereid zal zijn ca. 2,6 miljoen euro op tafel te leggen, zelfs niet als hij vanaf de nu al zwaar beladen kraker tegen de Friezen de sterren van de hemel gaat spelen. De tijden zijn aan het veranderen, de FC wil geen onverantwoorde uitgaven doen waar het later mogelijk spijt van zal krijgen.

 

Sla de achterkant van de VI van vandaag er maar eens op na. In het artikel van Johan Derksen, met de aan duidelijkheid niets te wensen overlatende titel De clubs moeten de tering naar de nering zetten, komt o.a. Henk Kesler, directeur betaald voetbal van de KNVB, aan het woord. Hij zegt dat er een enorme tweedeling is op meerdere fronten:

(1) tussen de Europese top en de Eredivisie

(2) tussen de Eredivisie en de Jupiler League

(3) binnen de Eredivisie

Kesler voorspelt dat PSV, Ajax, Feyenoord, AZ, SC Heerenveen, FC Utrecht, FC Twente, NAC Breda en FC Groningen zich gaan afscheiden van de rest. Aan het feit dat onze FC deel uitmaakt van dit negental clubs ligt vooral een verantwoord financieel beleid ten grondslag. Het nu uitgeven van ruim 2,5 miljoen euro kan moeilijk als verantwoord worden beschouwd in een tijd waarin we nog altijd de opbrengst van Marcus Berg nodig hebben om de begroting sluitend te krijgen.

 

Het begint wel opvallend te worden dat de FC steeds vaker spelers aantrekt die bij aankomst in Groningen verre van fit blijken te zijn en/of zeer blessuregevoelig. Nicklas Pedersen, Morten Nordstrand en nu Tim Sparv. Een zorgelijke zaak.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.