Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

142 gasten online

"Matías Jones en Hyun Jun Suk mogen FC Groningen verlaten"

Vermoedelijk tot hun eigen teleurstelling hebben Matías Jones en Hyun Jun Suk vandaag te horen gekregen dat ze niet mee mogen naar Spanje waar FC Groningen een trainingskamp heeft belegd. Wie niet mee mag komt naar ons idee niet voor in de toekomstplannen van de Trots van het Noorden, en daarom is het niet zo verrassend dat RTV Noord op de website meldt dat Jones en Suk mogen uitkijken naar een andere club.

 

FC Groningen presenteerde Matías Jones op 18 februari 2011. Volgens het hieraan verbonden artikel tekende hij een vijfjarig contract, dat dus tot medio 2016 zou lopen, maar volgens het meest recente spelersoverzicht loopt zijn contract tot medio 2014. Wij nemen dus aan dat hij een driejarige verbintenis heeft ondertekend en dat FC Groningen een eenzijdige optie heeft bedongen om het contract met twee seizoenen te verlengen.

 

Hyun Jun Suk werd op 27 juni 2011 gecontracteerd. Hij tekende een tweejarig contract, dat medio 2013 derhalve afloopt; ook bij hem is een eenzijdige optie bedongen om het contract met twee seizoenen te verlengen (bron: clubsite FC Groningen).

 

Voor Matías Jones, die afkomstig was uit de beloften van het Uruguayaanse Danubio en op het hoogste niveau in Uruguay nog maar weinig had laten zien, moest maar liefst € 750.000 op tafel worden gelegd. Hyun Jun Suk kwam transfervrij over van ajax.

Met name Matías Jones heeft het in Groningen niet kunnen waarmaken. Zijn vaardigheden om zich bij FC Groningen door te ontwikkelen om uit te kunnen groeien tot een waardevolle flankaanvaller, die zelfs gehaald is om op termijn Dusan Tadic te vervangen, zijn door technische staf en scouts behoorlijk verkeerd ingeschat. Het was een teken aan de wand dat SC Veendam vorig jaar nog afzag van zijn diensten toen FC Groningen hem aan de Veenkolonialen probeerde te slijten. Het feit dat Jones door diverse uit de eigen jeugdopleiding afkomstige spelers voorbij is gestreefd geeft behoorlijk te denken. 

 

Voor Jones en Suk is het bericht dat ze de FC mogen verlaten een persoonlijke teleurstelling. Beiden hebben hun vaderland verlaten om in Europa te slagen als profvoetballer; nu dit in duigen lijkt te vallen kunnen we rustig stellen dat er alleen maar sprake is van verliezers.

 

Wij hopen dat FC Groningen zich in de toekomst grondiger vergewist wat er binnen de eigen gelederen, of bv. elders in Nederland, beschikbaar is en dan pas overgaat tot het contracteren van van ver afkomstige talentjes die zich eigenlijk nog moeten bewijzen.

 

Robert Maaskant heeft de clubleiding deze spiegel inmiddels op niet mis te verstane wijze voorgehouden; wij hopen dat hieruit lering wordt getrokken.

 

Matías Jones op 18 februari 2011

bij zijn presentatie (foto: Eric Smit)

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.