Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

74 gasten online

FC Emmen geïnteresseerd in Matías Jones; clubs in gesprek

UPDATE zondag 6 januari 2013: FC Groningen: "Jones en FC Emmen snuffelen aan elkaar"

Stand van zaken zaterdag 5 januari 2013:

FC Emmen is geïnteresseerd in Matías Jones en hoopt de Uruguayaan mee te kunnen nemen naar het trainingskamp dat de huidige nummer 16 van de Jupiler League in het Turkse Belek belegt. Dit melden FC Emmen en RTV Drenthe. Matías Jones heeft gisteren te horen gekregen dat hij niet mee mag naar het Spaanse trainingskamp van FC Groningen en dat hij mag uitzien naar een andere club.

 

Mocht het tot een overgang naar FC Emmen komen, dan denken wij dat dit op huurbasis zal geschieden. Jones heeft in Groningen nog een contract tot medio 2014 met een additionele optie van nog eens twee seizoenen.

 

RTV Drenthe schrijft dat FC Groningen en FC Emmen inmiddels in gesprek zijn over een overgang van Matías Jones. De omroep meldt dat er volgens Joop Gall, de trainer van FC Emmen, morgenvroeg, zondag 7 januari 2013, meer duidelijkheid zal zijn. Er zijn dan nog tickets te regelen voor de 'gastspelers' die met FC Emmen meegaan naar Turkije, aldus Joop Gall in een vraaggesprek met RTV Drenthe.

 

UPDATE zondag 6 januari 2013: FC Groningen: "Jones en FC Emmen snuffelen aan elkaar"
FC Groningen heeft op de clubsite gemeld hoe het precies zit: "Matias Jones meldt zich vanaf maandagmorgen bij FC Emmen. De 21-jarige vleugelaanvaller zal zich de komende periode oriënteren bij de club van trainer Joop Gall, die op zijn beurt de Uruguayaan van dichtbij aan het werk kan zien. Jones zal met FC Emmen op trainingskamp gaan. De Drentse club uit de Jupiler League vertrekt dinsdag naar Belek in Turkije. Daarna zal bekeken worden of er van een overgang van de aanvaller naar Emmen sprake zal zijn."

Stand van zaken zaterdag 5 januari 2013:


Matías Jones: "Ik weet niets van interesse van FC Emmen"

De hoofdrolspeler in kwestie, Matías Jones, heeft naar ons toe hogelijk verbaasd aangegeven nog niets te weten van de interesse van FC Emmen in zijn persoontje. FC Groningen heeft hierover opmerkelijk genoeg nog niet met hem gesproken. Volgens Matías weten ook zijn zaakwaarnemers, Alexis Papasan en Gustavo Silva, van niets.


Ontwikkelingen op zondag 6 januari 2013:

 

DvhN: "Matías Jones gaat wellicht als proefspeler mee op trainingskamp van FC Emmen"

Op zondagochtend 6 januari 2013 schrijft het Dagblad van het Noorden dat Matías Jones één van de vier proefspelers is die met de selectie van FC Emmen meegaan naar Turkije, als het aan FC Emmen ligt. De andere drie spelers zijn Theo Vogelsang van Jong FC Twente, Wimilio Vink van Vitesse en de 19-jarige aanvaller Reggie Schaap.

 

Matiás Jones zelf heeft ons zondagmiddag rond een uur of twee gezegd dat hij nog met niemand over FC Emmen heeft gesproken.

 

Algemeen directeur FC Emmen: "Matías Jones speelt rest van het seizoen voor FC Emmen"

Op zondagmiddag berichtte journalist en RTV Drenthe-redacteur Mark Voortman op Twitter dat Ronald Lubbers, algemeen directeur van FC Emmen, heeft gezegd dat Matías Jones niet alleen met FC Emmen meegaat op trainingkamp, maar ook de rest van het seizoen voor Emmen speelt. Het Dagblad van het Noorden meldt zojuist, eveneens op Twitter, dat Matías Jones met FC Emmen meegaat op trainingskamp.

 

Wij zien dit nu echter graag bevestigd op de clubsites van FC Groningen en FC Emmen.

 

Matías Jones: "Ik ga mee op trainingskamp van FC Emmen; er is nog geen deal over contract"

Matías Jones bevestigt tegenover ons dat hij vanmiddag is gebeld door Joop Gall en dat hij inderdaad meegaat naar Turkije. Van een deal is volgens hem echter nog geen sprake; daarover wordt de komende week gesproken. Frederick Stokker van RTV Noord bericht hetzelfde. RTV Drenthe bericht op de website weliswaar: "Mátias Jones maakt het seizoen af bij FC Emmen. Dat heeft bestuursvoorzitter Ronald Lubbers van de eerste divisionist bekend gemaakt", maar Mark Voortman heeft dit inmiddels gerectificeerd.

 

FC Emmen vertrekt a.s. dinsdag, 8 januari 2013, naar Turkije. Vandaag heeft het op de eigen Meerdijk een oefenwedstrijd tegen het Duitse SV Meppen gespeeld. FC Emmen verloor dit duel tegen de nummer 12 van de Regionalliga Nord (het vierde Duitse niveau) met 0-2. Tom Hiariej, de van FC Groningen overgekomen huurling, speelde in de tweede helft mee in een wedstrijd waarin veelvuldig werd gewisseld.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.