Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

122 gasten online

Manager Club Brugge maakt zichzelf belachelijk met dubieuze uitlatingen over transfer Filip Kostic

Nog vóór de papieren editie van Voetbal International is verschenen heeft het blad op de website al een klein voorproefje geplaatst, en hiervan vallen we bepaald niet ondersteboven. VI heeft nl. navraag gedaan bij Club Brugge en is uitgerekend uitgekomen bij de algemeen manager van de club van Fredrik Stenman, Vincent Mannaert (foto). Mannaert is al herhaaldelijk in opspraak gekomen rond transfers van spelers en trainers. De aanstelling van Adrie Koster als trainer en het wegplukken van George Leekens bij de Belgische voetbalbond verdienden de schoonheidsprijs niet.

 

Mannaert beweert nu te denken dat de vraagprijs voor Filip Kostic in de buurt lag van € 500.000. We weten niet of Mannaert nuchter was toen hij deze uitspraak deed. Hij is in 2011 al eens gepakt voor rijden onder invloed (bron) en een jaar eerder boorde hij zich met zijn Mercedes 's nachts door een woning in Droeshout (Opwijk). "De klap was enorm. De wagen reet de woning open en kwam tot stilstand in het salon van de woning. Omdat de wagen de gasmeter had vernield, werd een scherpe gasgeur waargenomen. Wegens ontploffingsgevaar werden twintig mensen geëvacueerd" (bron).

 

We vermoeden dat hij anno 2013 in elk geval aan geheugenverlies lijdt. Radnicki 1923 was in april 2012 akkoord gegaan met een door Club Brugge te betalen transferbedrag ad € 800.000 met een doorverkooppercentage van 20% (bron), waarna FC Groningen echter met Filip Kostic aan de haal ging. Radnicki toucheerde € 700.000 en er is een doorverkooppercentage van 10% afgesproken. FC Groningen betaalde overigens € 1,25 miljoen. Naar eigen zeggen alleen aan Radnicki, maar deze lezing bestrijdt Radnicki.

Mannaert zegt ook Zoran Pavlovic, de zaakwaarnemer van Filip Kostic, niet te kennen, en zelfs nog nooit van hem te hebben gehoord:  "Die meneer was er niet bij." Het lijkt ons stug dat Mannaert nog nooit van Pavlovic heeft gehoord. Mannaert is zelf spelersmakelaar geweest voordat hij algemeen manager werd van achtereenvolgens Zulte Waregem en Club Brugge.

 

Wel heeft de toenmalige zaakwaarnemer van Filip Kostic de samenwerking met Kostic beëindigd toen de transfer naar Club Brugge niet doorging. Blue Army, fansite van Club Brugge, citeert de vorige zaakwaarnemer van Kostic: "Ik steun Club Brugge. De speler kreeg een fantastisch financieel voorstel en vroeg nog drie dagen bedenktijd. Dat is niet correct. Ik heb de samenwerking met Kostic dan ook beëindigd." Filip Kostic ging vervolgens met Zoran Pavlovic in zee, die - ongetwijfeld niet geheel toevallig - ook de zaakwaarnemer van Dusan Tadic was. Zowel de uitgaande transfer van Dusan Tadic als de inkomende transfer van Filip Kostic werden op dezelfde dag door FC Groningen gecommuniceerd. Ten tijde van de gesprekken met Club Brugge was Zoran Pavlovic echter nog niet de zaakwaarnemer van Filip Kostic, en dus is het logisch dat Pavlovic in Brugge niet aan tafel zat.

  

We zeggen niet dat er nu massaal witte rook komt uit de schoorsteen van de Trots van het Noorden en dat alle negatieve berichtgeving tot het verleden behoort, maar het opvoeren van dhr. Mannaert als persoon om FC Groningen in een kwaad daglicht te stellen lijkt ons niet erg overtuigend. De kop van het artikel op de website van VI ("Groningen in de problemen: 'Kostic kostte maar vijf ton' ") is dan ook erg tendentieus.

 

Wordt later vandaag ongetwijfeld vervolgd!

 

Gerelateerd artikel:

 

03-04-2012 Serv. pers: "Filip Kostic zegt Club Brugge af vanwege aanbod FC Groningen"

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.