Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

437 gasten online

Gonzalo García per direct op huurbasis naar VVV Venlo

De wegen van FC Groningen en de bij de technische staf niet meer welkome Gonzalo García scheiden per direct, althans voorlopig. VVV Venlo neemt de excentriekeling over en huurt hem tot het einde van dit seizoen. De door de verkoop van Honda van het geld bulkende club uit Limburg heeft tevens een optie tot koop bedongen. E.e.a. meldt de officiële clubsite van FC Groningen.

 

García vertrekt vandaag – zaterdag – met de ploeg van trainer Jan van Dijk op trainingskamp naar Belek in Turkije. Garcia kwam niet meer voor in de plannen van FC Groningen en mocht ondanks een doorlopende verbintenis de club verlaten, zo schrijft de FC vandaag.

 

García kon bij FC Groningen nooit echt kon overtuigen. Op 12 juni 2008 werd Garcia aan de selectie van FC Groningen toegevoegd, nadat een transfer van de Uruguayaanse spits Sebastián Fernández op het laatste moment wegens knieletsel afgeketst was. Groningen moest op zoek naar een alternatief en kwam bij de door FC Heerenveen aan Heracles Almelo uitgeleende García uit. Hij stond als moeilijk in de omgang bekend, maar Ron Jans had goede hoop om hem "aan de praat te krijgen". Helaas is zijn transfer nooit een doorslaand succes geworden. In de 38 officiële wedstrijden die hij voor FC Groningen speelde (waarvan 21 basisplaatsen [waarin hij 14x vroegtijdig werd gewisseld!] en dus 17 invalbeurten) kwam hij tot vier doelpunten. Hij werd als spits gehaald maar heeft zich nooit als zodanig ontpopt, en is dat feitelijk ook niet. Een toonbeeld van inzet was hij bij de FC echter ook bepaald niet, en gezien de combinatie te weinig rendement/te weinig strijd/te hoog salaris zijn wij niet rouwig om zijn vertrek. Voor meer info's over de steeds moeilijker situatie rond GG verwijzen we naar onze stukken van 30 oktober en 9 december 2009.

 

Op de clubsite van VVV is Mario Captein, directeur voetbalzaken, enthousiast over zijn nieuwe aanwinst: “Wij zijn blij met de komst van Gonzalo Garcia. Het is uiteraard bijna onmogelijk om op zo korte termijn een speler te vinden die Keisuke Honda kan vervangen. Omdat het er al langer aan zat te komen dat Keisuke waarschijnlijk zou vertrekken hadden wij ons lijstje klaar en op daarop stond Garcia bovenaan. Hij is een creatieve voetballer, die zijn goaltjes meepikt, en prima in staat is om anderen te laten scoren.”

 

Mocht García ook bij VVV niet slagen dan zullen de Limburgers de optie tot koop onherroepelijk laten voor wat het is en dan staat GG komend seizoen gewoon weer op de loonlijst van de FC, aangezien zijn contract hier nog tot medio 2012 doorloopt. Hoe Pieter Huistra over hem denkt is ons niet bekend.

 

Het zonder twijfel allermooiste voetbalmoment van García zal voor altijd op ons netvlies blijven hangen. Natuurlijk heb ik het over de wedstrijd PSV - FC Groningen van 6 december 2008 waarin hij na een tweetal onnavolgbare acties Marcus Berg in stelling bracht die vervolgens schitterend scoorde. Klik hier om nog één keer te genieten!

 

Foto: Acta Fotografie/Jane Wessels

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.