Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

164 gasten online

"Maaskant twijfelt voor tweede seizoenshelft tussen Luciano en Marco Bizot"

Het Dagblad van het Noorden schrijft vanochtend dat de knoop volgens Robert Maaskant nog niet is doorgehakt wie er komende zondag in de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht onder de lat zal staan. Maaskant: "Deze week ga ik daarover praten met Ruud Hesp. Hij moet maar een beslissing nemen. Ruud heeft meer verstand van keepers dan ik." Aangezien het DvhN schrijft dat zowel Luciano (tegen KAA Gent) als Marco Bizot (tegen NAC Breda) tijdens het trainingskamp niet konden overtuigen kunnen wij ons niet voorstellen dat op basis van de in het Spaanse Oliva doorgebrachte week een wisseling van de wacht voor wat betreft de eerste doelman wordt doorgevoerd.

 

Twijfel zou er bovendien nog zijn tussen Mitchell Schet/Leandro Bacuna (Maaskant lijkt naar Schet te tenderen), Tim Sparv/Maikel Kieftenbeld (voorkeur voor Sparv vanwege knieblessure Kieftenbeld) en Género Zeefuik/David Texeira (normaal gesproken Zeefuik, maar door zijn ziekte kon Texeira tegen FC Utrecht wel eens gaan spelen, aldus het DvhN).

 

Het DvhN schrijft eveneens dat Stefano Magnasco zich op de positie rechtsback niet in positieve zin van Johan Kappelhof kon onderscheiden, en dat Filip Kostic evenmin heeft kunnen bewijzen dat hij als linksbuiten de voorkeur boven Andraz Kirm zou moeten krijgen.

 

Maaskant: "Dankzij Rasmus Lindgren in tweede seizoenshelft een beter voetballend elftal"

Marco Bizot, die voor een transfersom van € 125.000 overkwam van ajax en door de Amsterdammers vorig seizoen aan SC Cambuur was verhuurd, toonde zich voorafgaande aan dit seizoen strijdvaardig en verklaarde dat het zijn doel was dit seizoen de eerste doelman van FC Groningen te worden. Hij heeft dit tot nu toe echter noch op de training, noch in wedstrijden van Jong FC Groningen kunnen waarmaken. Hij keepte nog geen minuut in het eerste elftal van de Trots van het Noorden. 

 

Zowel Luciano als Marco Bizot hebben een contract dat tot medio 2014 loopt.

 

Aangezien er volgens zowel Robert Maaskant als Henk Veldmate in de tweede seizoenshelft naar vastigheid gestreeft moet worden en er minder spelersmutaties zullen zijn in vergelijking met de eerste seizoenshelft, zullen de keuzes weloverwogen gemaakt moeten worden omdat ze na zondag niet zomaar teruggedraaid zullen worden, als Maaskant en Veldmate woord houden.

 

Maaskant: "Dankzij Rasmus Lindgren in tweede seizoenshelft een beter voetballend elftal"

Het lijkt erop dat het trainingskamp bepaald nog niet voor veel duidelijkheid heeft gezorgd. Robert Maaskant zegt echter wel dat het trainingskamp goed is verlopen, en te verwachten in de tweede helft van het seizoen een wat meer voetballend elftal te hebben. "Daar is Rasmus Lindgren belangrijk in. Daardoor kunnen we gemakkelijker via het middenveld voetballen en onze 'voorwaartsen' wat beter aan het werk zetten. Maar het zullen niet enorme sprongen zijn die we gaan maken, want het zijn voor het merendeel nog steeds dezelfde spelers."

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.