Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

207 gasten online

Hans Nijland: "Sterkhouders langer binden; er is geen financiële noodzaak om Virgil van Dijk te verkopen"

Hans Nijland heeft de aanwezigen vanavond tijdens de door FC Groningen georganiseerde Nieuwjaarsreceptie verteld dat FC Groningen er alles aan zal doen om ervoor te zorgen dat Virgil van Dijk, voor wie belangstelling uit binnen- en buitenland is, ook op 1 februari a.s. op de loonlijst van FC Groningen staat. Op die dag is de transfer window ten einde en dit zou betekenen dat de centrale verdediger in elk geval de rest van dit seizoen voor FC Groningen behouden blijft.

 

"FC Groningen wil contract met Virgil van Dijk graag openbreken"

Tegenover de camera's van RTV Noord verklaarde Nijland later vanavond dat FC Groningen het contract met Virgil van Dijk, dat loopt tot medio 2015, graag wil openbreken. Dit betekent in het algemeen dat de looptijd van het contract wordt verlengd en dat de speler in kwestie betere arbeidsvoorwaarden krijgt. Van Dijk en zijn zaakwaarnemer zijn daar echter nog niet op ingegaan.

 

Garanties kon de algemeen directeur niet geven dat Virgil van Dijk deze maand bij FC Groningen blijft. Hij refereerde aan 'de belofte die een directeur een aantal jaren gelden deed'. Uiteraard had Nijland het over zichzelf en de winterstop van het seizoen 2007-2008, toen Erik Nevland, Rasmus Lindgren en Bruno Silva de Trots van het Noorden de rug toekeerden, terwijl Hans Nijland toen had beloofd dat er niemand zou vertrekken. Volgens Hans Nijland is er nu ook geen financiële noodzaak om Virgil van Dijk te verkopen.

 

Nijland deed zijn uitspraken vanavond in het kader van het zojuist gepubliceerde Beleidsplan FC Groningen 2012-2016 - 'Op weg naar 2016', waarin o.a. gesteld wordt dat FC Goningen sterkhouders langer aan zich wil binden. Het is tevens de bedoeling om talenten uit de eigen jeugdopleiding in te laten stromen, maar: als FC Groningen een gunstige buitenlandse speler kan binnenhalen, dan zal het dat niet nalaten.

 

Ook Robert Maaskant kwam vanavond aan het woord. Hij zei dat hij zich realiseert dat hij en zijn ploeg het publiek dit seizoen tot nu toe nog te weinig op de banken hebben gekregen. Lees verder voor nog een aantal uitspraken van de hoofdtrainer van FC Groningen.

Nijland ging ook in op de stand van zaken rond het nieuwe trainingscomplex dat op Corpus den Hoorn moet verrijzen. Volgens Nijland is er de laatste maanden intensief aan gewerkt en is er veelvuldig contact geweest met de Gemeente Groningen. De algemeen directeur verwacht dat de Raad van de Gemeente Groningen in april/mei definitief groen licht geeft, waarna FC Groningen medio 2015 naar Corpus kan verhuizen waarna alle elftallen van FC Groningen in het nieuwe Topsport Zorgcentrum kunnen trainen. In een nieuw, modern complex van 4.000 vierkante meter, dat energieneutraal kan draaien, zullen alle van belang zijnde faciliteiten aanwezig zijn voor FC Groningen en 'de drie andere noordelijke topclubs.'

 

Tegenover RTV Noord verklaarde Nijland dat hij hoopt dat FC Groningen tot die tijd op het TCN trainingsveld kan blijven trainen. RTV Noord schrijft: "Er ligt een ander bestemmingsplan, maar Groningen is in gesprek met de gemeente om de overgang naar een eventueel nieuw complex naadloos in elkaar te laten overgaan." Dig Istha, de nieuwe wethouder van o.a. Sport, zal hieromtrent ongetwijfeld een goed woordje voor FC Groningen doen.

 

Robert Maaskant ging kort in op het in het Spaanse Oliva gehouden trainingskamp. Hij keek ook even terug op de eerste seizoenshelft en wees nogmaals op het feit dat het voetballend beter moet en dat daaraan middels Rasmus Lindgren invulling is gegeven. Maaskant ziet FC Groningen als een vechtmachine die inzet en hard werken hoog in het vaandel heeft en die mentaal weerbaar is, wat ook blijkt uit het aantal gewonnen uitwedstrijden. Het mankeerde er tot nu echter aan om het publiek thuis op de banken te krijgen. De vonk is daarom ook nog niet helemaal van het team op het publiek overgeslagen. Hij ziet wel een verbetering ten opzichte van de negatieve sfeer die er na het vorige seizoen was ontstaan. Zo prees hij de sfeer rond de thuiswedstijden tegen Heracles Almelo en ajax.

 

Hij wenste de aanwezigen de rest van dit seizoen, en eigenlijk het hele jaar 2013, veel 'gevoelens van euforie', vergelijkbaar met het gevoel dat een speler heeft die zojuist zijn allereerste doelpunt heeft gescoord. 

 

Enkele foto's van de Nieuwjaarsreceptie:

 

Hans Nijland wordt ondervraagd door Frederick Stokker van RTV Noord

 

Robert Maaskant in gesprek met

Emiel Venema van FC Groningen TV

 

Op de schermen Winfryd de Haan, voorzitter van de Hattrick's Club

 

Erwin de Vries en zijn band

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.