Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

121 gasten online

Marco Bizot nieuwe eerste keeper van FC Groningen

Robert Maaskant heeft, ongetwijfeld in overleg met keeperstrainer Ruud Hesp, besloten dat Marco Bizot bij de hervatting van de competitie aanstaande zondag het doel van de Trots van het Noorden zal verdedigen. Na het trainingskamp in Spanje is binnen de technische staf uitgebreid gesproken over de positie van de keeper. Hierbij is gebleken dat er twijfels over de geleverde prestaties van Luciano in de eerste helft van de competitie waren.

 

Uiteindelijk denkt men met Marco Bizot op doel in de tweede helft van de competitie meer progressie als team te kunnen boeken. Beide keepers zijn vanmorgen op de hoogte gebracht van deze beslissing die bij supporters ongetwijfeld verdeeldheid zal oproepen.

 

Wij hebben een dubbel gevoel over de mutatie voor wat betreft de positie van eerste doelman. Natuurlijk heeft Luciano, die op 16 maart a.s. 33 jaar oud wordt, minder potentie dan Marco Bizot, die op 10 maart a.s. verjaart en dan pas 22 jaar wordt. Er valt echter veel te zeggen voor een wisseling van de wacht juist dan als de één aantoonbaar beter presteert dan de ander. Van een substantieel verschil in performance lijkt nu echter geen sprake. Wij vonden Marco Bizot goed voor de dag komen toen hij vorig seizoen, toen nog als aan Cambuur verhuurde ajacied, een paar wedstrijden voor Jong FC Groningen heeft gespeeld, maar sinds hij bij FC Groningen onder contract staat kon hij ons maar zelden op het trainingsveld of op Corpus den Hoorn, waar Jong FC Groningen zijn wedstrijden afwerkt, overtuigen. De beslissing kan bovendien moeilijk terug worden gedraaid. Mocht Bizot in de tweede seizoenshelft door het ijs zakken, en hiervan gaan we zeker niet uit, dan zou het opnieuw benoemen van Luciano tot eerste doelman veel opzien baren en Bizot een behoorlijke mentale tik bezorgen.


Lees onderaan het artikel meer over de motivatie van de trainersstaf en de reacties van Luciano en Marco Bizot!

Op de website van FC Groningen krijgt Robert Maaskant de ruimte om de keuze toe te lichten: "We waren niet onverdeeld tevreden over de prestatie van Luciano. Hoewel hij voor de winterstop zeker ook een aantal goede wedstrijden heeft gekeept, verwachten wij met Marco Bizot in het doel nog meer progressie als team te kunnen boeken. Zijn kwalitatieve potentieel achten wij groter dan dat van Luciano. Zijn lengte werkt in het voordeel en ook het meevoetballen is bij Bizot goed verzorgd. Hij is jong, talentvol, heeft een half jaar bij ons kunnen acclimatiseren en wij denken dat hij nu klaar is voor zijn nieuwe rol. Hij zal dus ons vertrouwen krijgen."

 

Ook voor RTV Noord geeft Robert Maaskant aan dat drie aspecten in het voordeel spreken van Marco Bizot: het meevoetballende vermogen, zijn lengte en de potentie om zich door te ontwikkelen. Dit laatste kan hij alleen bewijzen als hij op het hoogste niveau kan spelen en daarvoor wordt nu gekozen, omdat de trainersstaf niet onverdeeld happy was met de performance van Luciano in de eerste seizoenshelft. Men vond Luciano te wisselvallig, waarna de trainers aan het nadenken zijn geslagen over Luciano's positie.

 

Marco Bizot is vanzelfsprekend verrast. Hij zag niet aankomen dat de positie van eerste doelman vandaag ter sprake zou komen. De trainersstaf heeft vanochtend eerst met Luciano gepraat, en daarna was Bizot aan de beurt. Bizot ziet dit als een belangrijke stap in zijn carrière.

 

Luciano is natuurlijk teleurgesteld en heeft dit ook uitgesproken, zo verklaart hij op de clubsite van FC Groningen. Hij respecteert de beslissing echter, blijft doorvechten maar zal ook Bizot blijven steunen zoals Marco dat ook bij hem deed.

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of laat een bericht achter in ons gastenboek.