Livescore:

Live score mede mogelijk gemaakt door Watisdescore.com

Nu online:

382 gasten online

Trainingskamp Portugal begint beroerd: enkelblessure Nicklas Pedersen

De overhoop geschoten selectie van Togo zal zeggen dat we ons niet zo druk moeten maken, maar ook in het nieuwe jaar blijft het duivelse blessurespook ons achtervolgen. Op de eerste dag na aankomst in het zonnige Portugal is Nicklas Pedersen geblesseerd geraakt aan zijn enkel en moest per golfcar afgevoerd worden, aldus o.a. FC Update. De enkel werd meteen in ijs gezet; de ernst van de kwetsuur is nu nog onbekend.


UPDATE zondag 10 januari 2010: Voor Pedersen zit het trainingskamp er alweer op. Hij liep gisteren een enkelblessure op toen hij tegen het einde van de middagsessie zijn linkerenkel verzwikte nadat hij na een duel verkeerd op het gewricht landde. Zondag kon de medische staf de schade opmaken. Diagnose: een enkelbandblessure, aldus de clubsite van de FC. Onduidelijk is nog hoe lang de spits uit de roulatie zal zijn. Wij nemen aan dat hij Heerenven-thuis (20 januari a.s.) niet kan halen vanwege de trainingsachterstand die hij nu gaat oplopen.

Morten Nordstrand, de voormalige Deen die tot onze verrassing volgens de site van de FC tot Noor is omgeturnd, begon vanmorgen nog wel aan de training, maar moest misselijk opgeven en werd met maag- en darmklachten terug naar binnen gestuurd. Of werd de schrijffout op de site gemaakt omdat ze met een Noorse spits bezig zijn?

Voor een verslag van de tweede dag van het Portugese trainingskamp verwijzen wij naar de site van FC Groningen.

 

Nicklas Pedersen heeft zich tot nu toe als extreem blessuregevoelige spits ontpopt. Hij maakte op 25 januari 2009 zijn debuut in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Ajax, waarin hij in de 72e minuut inviel ten koste van de vandaag bij de FC vertrokken Gonzalo García. Deze wedstrijd zal ons echter vooral bijblijven vanwege de dramatische invalbeurt van Petter Andersson, die in die wedstrijd eveneens inviel, en wel in de 81e minuut, en er in de 92e minuut vanaf moest met een afgescheurde kruisband.

 

De 22-jarige Deen heeft het tot nu toe tot 19 officiële wedstrijden in het shirt van FC Groningen gebracht, waarin hij 12x werd gewisseld en vijf doelpunten produceerde.

 

Zonder Pedersen wordt de spoeling voorin bij de eerste selectie van FC Groningen dunner en dunner (Tim Matavz is nu nog de enige fitte centrumspits in de selectie van Ron Jans, Morten Nordstrand is nl nog steeds herstellende van zijn blessure, overigens net als nieuwste aanwinst Tim Sparv en Tom Hiariej), laten we hopen dat Nicklas' blessure niet al te ernstig is. De omschrijving op de site van FC Groningen ("op het oog vervelend geblesseerd aan de enkel") doet echter een weinig rooskleurige diagnose vermoeden, onschuldige blessures worden in de regel nl. niet genoemd.

 

 

Reageren? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.